BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

angle-left Vés enrere

Raviolis de bolets amb formatge de cabra

Raviolis de bolets amb formatge de cabra

16/d’octubre/2020

Ingredients per a 4 persones
100 g de carbassa tallada a daus d'1 x 1 cm
200 g de bolets variats de temporada
codonyat (textura cremosa)
40 g de nata líquida del 35% MG
150 g de formatge de cabra
pebre negre
sal
oli d'oliva verge extra
40 g de pipes de carbassa

Per a la pasta del ravioli:
100 g de farina de blat dur
56 g d'ou (1 ou L)
un pessic de sal
1 culleradeta d'oli d'oliva verge extra

Per al farciment:
2 escalunyes
pebre negre
sal
300 g de bolets variats de temporada
1 gra d'all amb pela
oli d'oliva verge extra

Per a la vinagreta:
20 g de panses de Corint
20 g de dàtils
20 g d'orellanes
20 g de pinyons torrats
oli de tòfona negra
oli d'oliva verge extra

Preparació
1. Per a la pasta dels raviolis: barreja la farina i la sal i posa-ho sobre la taula, fent-hi un forat al mig, on abocaràs l'ou, l'oli i l'aigua. Amassa-ho. Deixa-ho reposar 20 min en paper film. Estira la massa i, amb un tallapasta, vés tallant-la i donant-li forma de raviolis.
2. Per al farciment del ravioli: pica les escalunyes i els bolets molt fins, i ofega-ho amb l'all i una mica d'oli, a foc lent, 15 min. Salpebra-ho.
3. Passa per la túrmix el formatge de cabra amb la nata líquida, la sal i el pebre negre, per obtenir una crema fina. Omple una mànega de plàstic amb la crema i reserva-ho.
4. Per a la vinagreta: talla a dauets molt petits els dàtils i les orellanes, i barreja-ho amb les panses de Corint, els pinyons, l'oli i l'oli de tòfona negra.

Muntatge:
1. Omple i fes-ho coure els raviolis en aigua salada bullent uns 3 min, escorre-ho i posa-ho en un plat.
2. Fes els bolets restants amb una mica d'oli i reparteix-los sobre els raviolis, amb la carbassa bullida.
3. Fes uns bonys amb la crema de formatge de cabra i amb el codonyat, jugant amb els colors, al voltant dels raviolis de bolets.
4. Amaneix-ho amb la vinagreta i acaba-ho amb les pipes de carbassa per sobre del plat.

 

 

Més entrades de blogs

La carbassa, el gran tresor gastronòmic de la tardor

Una hortalissa bona, nutritiva, saludable i molt versàtil a la cuina, que permet crear...

Boles de formatge de cabra farcides de codonyat, fruita seca i herbes aromàtiques

Ingredients per a 4 persones: 300 g de formatge de cabra 120 g de codonyat 50 g de...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu el seu ús. Més informació.