Has cuinat mai a la papillota? Es tracta d'una tècnica molt saludable, que consisteix en cuinar els aliments al forn embolicats hermèticament d'un embolcall de paper de forn o d'alumini. D'aquesta manera, els ingredients queden més saborosos i suculents, perquè es cuinen amb el propi suc.
Tot i que generalment es preparen peixos i verdures amb la tècnica de la papillota, es pot cuinar qualsevol aliment amb aquest mètode de cocció tan saludable. Avui et presentem un deliciós salmó a la papillota, acompanyat amb tot de verduretes fresques que trobaràs a Bonpreu i Esclat. Sabem del cert que aquesta recepta agradarà a tots els comensals, gaudiu-ne!
Dificultat: fàcil
Temps de preparació: 30 minuts
Ingredients per a 4 persones
- 4 supremes de salmó sense pell ni espines
- 2 fonolls
- 1 carbassó
- 2 pastanagues
- 12 branques de bimi
- 12 tomàquets cirerols
- Unes fulles d’alfàbrega fresca
- Unes branquetes de romaní
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
Elaboració
- Preescalfa el forn a 200 °C.
- Renta el peix, deixa’l escórrer i eixuga’l bé.
- Renta totes les hortalisses. Despunta el carbassó i el fonoll. Raspa les pastanagues i talla-les a làmines. Extreu la primera capa del fonoll i talla la resta també a làmines. Talla el carbassó en forma d’espaguetis amb l’ajuda d’una mandolina o d’una espiral.
- Talla 4 trossos regulars de paper de forn per fer la papillota. Distribueix les hortalisses i el peix al mig de cada paper i disposa-hi les herbes per sobre. Salpebra-ho i ruixa-ho tot amb oli d’oliva. Segella bé els papers i posa’ls al forn durant 12 minuts.
- El truc per saber que està llest, serà fixar-nos en el moment en què el paper s'infla.
- Serveix-ho i... bon profit!