PREMSA_TITOL_PAGINA

PREMSA

Segueix l'actualitat dels supermercats Bonpreu i Esclat a través de la secció de premsa

null

Blocs (Premsa)

Bon Preu té certificats el 93% dels productes càrnics de marca pròpia amb el segell de benestar animal Welfair

02/de juny/2021
  • “Welfair™ és el primer certificat de Benestar Animal que se centra en l’observació i l’avaluació dels animals i del seu comportament.
     
  • El segell garanteix els quatre principis bàsics del benestar animal, basats en el seu comportament, la salut, l’allotjament i l’alimentació.
     
  • Les referències càrniques amb el segell de benestar animal WelfairTM corresponen a tots els productes càrnics certificables actualment, de marca pròpia, “bonpreu” i “de L’ERA”, tant envasades com les dels taulells de carnisseria.

WelfairTM és el primer segell de benestar animal desenvolupat per l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) en col·laboració amb l’Institut Basc de Recerca i desenvolupament Agrari (NEIKER) que aplica els protocols europeus Welfare Quality i AWIN®  desenvolupats després de més de quinze anys de recerca en benestar animal.

El certificat se centra en l’observació i avaluació dels animals i del seu comportament i per tant, garanteix que es compleix amb els quatre principis bàsics que regeixen el benestar animal: el comportament (incloent una conducta social positiva, que puguin mostrar comportaments importants per a l’espècie i no hi hagi conductes anòmales, que no tinguin por de l’home i un estat emocional general positiu), la salut (que inclou absència de dolor, lesions i malaltia), l’allotjament (amb llibertat de moviments, confort a la zona de descans i confort tèrmic) i l’alimentació (lliures de set i desnutrició),

Bon Preu té certificats el 93% dels seus productes càrnics amb el segell de benestar animal de tots els productes que són certificables de les seves marques pròpies “bonpreu” i “de L’ERA”.  Aquestes referències càrniques es troben tants als taulells de carnisseria com al lliure servei (envasats) dels establiments Bonpreu i Esclat i BonpreuEsclat online. De cara a futur, els plans passen per incorporar les referències que s’hi vagin adherint per normativa i al mateix temps, implantar una sistemàtica de millora continua per part dels proveïdors.

Actualment, l'IRTA i NEIKER segueixen investigant i desenvolupant per a  la modernització, competitivitat i desenvolupament sostenible de la producció animal i un major coneixement de les necessitats fisiològiques, comportamentals i emocionals dels animals.

Per a Bon Preu, que sempre ha basat el seu model comercial en la qualitat del producte fresc i els productes de proximitat, que hi hagi un segell que avali les bones pràctiques en matèria de benestar animal és una garantia que reforça i dona visibilitat a unes polítiques que des de fa molts anys porta a terme amb els seus proveïdors.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.