
Pa com el d'abans
Present a la dieta dels pobles d’arreu del món des de temps immemorials, és una autèntica delícia per al paladar i ens aporta una gran quantitat de nutrients beneficiosos per a la salut. Per això, normalment els nutricionistes recomanen consumir-ne cada dia, sempre en el marc d’una dieta variada i en una quantitat adequada a les necessitats de cadascú.
Consells per escollir un bon pa
A qui no li agrada un bon pa? Nutritiu i molt saludable, és tot un plaer per als sentits. A Bonpreu i Esclat ens encanta i, per això, te n’oferim un ampli ventall. Segur que hi trobaràs l’opció ideal per a cada ocasió. Gaudeix-ne!:
 |
 |
 |
 |
Massa mare: un pa fet sense pressa.
La massa mare és una barreja de farina i aigua fermentada lentament gràcies als llevats i bacteris presents de manera natural a la farina.
|
Espelta i sègol, cereals molt saludables.
Fa uns quants anys, gairebé tot el pa es feia amb blat, però ara tenim propostes fetes amb altres cereals que ens aporten propietats extraordinàries.
|
Pa sense gluten.
Les persones celíaques o intolerants al gluten no poden menjar productes amb aquesta proteïna, present al blat i en altres cereals.
|
Consel per conservar el pa.
Sabies que per conservar més temps el pa, és millor posar-lo en una bossa de roba o de paper?
|
Energia saludable
Tot i que hi ha moltes varietats diferents i cada una presenta unes particularitats específiques, la recepta bàsica conté farina, aigua, llevat i un pessic de sal. Això el converteix en una font excel·lent d’hidrats de carboni, imprescindibles per donar al cos l’energia que necessita per funcionar bé. Si, a més, triem pa fet amb farina integral, ens proporcionarà hidrats d’absorció lenta, proteïnes d’origen vegetal, més vitamines, minerals i una bona dosi de fibra.
El pa de tota la vida
A Bonpreu i Esclat t’oferim un ampli assortiment de pa d’alta qualitat, fet amb una selecció acurada d’ingredients. Segons les teves preferències, pots triar entre les opcions més tradicionals —blanques o integrals i en diferents formats (barra, panet, rodó, de motlle…)— i propostes més llamineres, com el pa de nous i panses, el multifruits, d’olives…
Màxima versatilitat
Potser, d’entrada, el primer que et ve al cap quan penses en pa és fer-lo servir com a complement per a tot tipus d’àpats, per sucar salses delicioses, per fer torrades per esmorzar, com a acompanyament d’embotits… Però la veritat és que ens ofereix un ventall immens de possibilitats. Permet gaudir d’entrepans i sandvitxos complets i saludables amb ingredients originals (hummus de llegums, hortalisses fresques, verdures a la planxa o escalivades, paté d’olives, alvocat…). També és perfecte per preparar canapès i, fins i tot, per a postres espectaculars. Has tastat mai una torrada amb crema de formatge, làmines de maduixes i fruites vermelles per sobre? És una autèntica delícia!
Per fer un entrepà ben complet, tria pans amb l’escorça consistent
L’entrepà és una bona opció per als dies en què has de menjar fora. Només has de seguir aquests consells:
- És interessant afegir-hi hortalisses i verdures, fresques, escalivades o fetes a la planxa: ruca, cirerols, espinacs, albergínies...
- Pots incloure-hi una font de proteïna (vegetal o animal): tonyina, salmó, hummus de llegums, ou dur, fruita seca…
- Per amanir-ho tot, aposta per l’oli d’oliva i, si vols, algunes espècies.
