Ingredients per 4 persones:
Per a la massa de pizza:
- 250 g. de farina
- 100 ml. d’aigua
- 50 d’oli d’oliva verge extra
- 10 g. de llevat de forner
- 1 culleradeta de sal
Per al farcit:
- 2 botifarres
- 12 albercocs
- 50 g. de pinyons
- 150 g. de salsa de tomàquet
- 200 g. de formatge ratllat cremós
- orenga
- 1 ou batut per pintar la coca
- oli d’oliva verge extra
Preparació:
Per a la massa de pizza casolana (també la pots comprar feta):
1- Dissol el llevat de forner en l’aigua i afegeix-hi
l’oli d’oliva.
2- Posa la farina i una culleradeta de sal en un
recipient gran i aboca-hi l’aigua amb el llevat. Pasta-ho amb les mans
fins a aconseguir que la farina absorbeixi tota l’aigua i la massa
sigui llisa i fina.
3- Enfarina un recipient on hi càpiga la massa,
posa-la-hi, tapa-la amb un drap i deixa-la reposar 30 min.
Per al farcit:
1- Talla les botifarres a daus. Talla els albercocs
en quatre trossos.
2- Divideix la massa en quatre o sis porcions i
estira-la per fer-ne pizzes individuals.
3- Cobreix les pizzes amb una capa de salsa de
tomàquet, els albercocs tallats en quatre, les botifarres talladetes i
els pinyons.
4- Ruixa-ho amb una mica d’oli d’oliva i pinta-ho amb
l'ou batut. Enforna-ho 15 min, a 180 ºC.
5- Posa-hi el formatge i enforna-ho 10 min més.
Empolsina-ho amb una mica d'orenga per sobre.
