Recepta de fruita amb alfàbrega, ingredients per a 4 persones:
- 1 meló cantalup
- 250 g de gerds
- 1 llima
- 1 manat d’alfàbrega de fulla grossa fresca
- 250 ml de xarop de canya
- 2 cullerades de sucre
1 Renteu la llima i retireu-ne la capa superficial
tot fent-ne tires amb el pelador de verdures. Espremeu la llima i
coleu-ne el suc.
2 Obriu el meló, retireu-ne les llavors i talleu-lo
a daus de mida similar als gerds. En un bol, poseu el meló i la pela
de la llima, regueu-los amb el xarop de canya i el suc de llima i
deixeu-ho marinar a la nevera.
3 En el darrer moment, renteu, eixugueu i piqueu un
grapat de fulles d’alfàbrega i aboqueu-ho al bol del meló. Remeneu-ho
delicadament i incorporeu-hi els gerds, tornant-ho a remenar, abans de
passar-ho a les copes de servei. Espolseu-hi una mica de sucre i un
rajolí de rom (opcional).