BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Rissoto de carbassa i formatge de cabra

08/d’octubre/2021

Ingredients per a 4 persones:
Per al fons fosc de verdures:

  • 1 pastanaga
  • ½ nap
  • 1 ceba
  • 1 cabeça d’alls
  • 1 trosset d’api
  • 1 porro
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 branca de romaní
  • 1 fulla de llorer
  • 5 boles de pebre negre
  • oli d’oliva verge extra
  • sal
  • 1 got petit de conyac
  • 2 litres d’aigua


Per a la teula de parmesà:

  • 20 grams de formatge parmesà

Per al risotto de carbassa i formatge de cabra:

  • 300 g de carbassa pelada
  • 80 g d’escalunya pelada
  • 350 g d’arròs tipus bomba
  • 1,5/2 litres del fons fosc de verdures
  • sal
  • pebre negre
  • 2 daus de mantega (opcional)
  • 100 g de formatge de cabra (del tipus rodó)

Altres:

  • 1 grapat de pipes de carbassa fregides i salades
  • unes fulles de germinats variats

Preparació:

  1. Per al fons fosc de verdures: Pela i talla les verdures en rodanxes fines. En una olla alta posa un xic d’oli i comença a daurar les verdures (excepte el tomàquet) juntament amb les herbes, el pebre i la sal.
  2. Un cop ben daurades, afegeix els tomàquets tallats i deixa que perdin l’aigua.
  3. Un cop tinguis les verdures ben torrades i el tomàquet hagi perdut l’aigua, afegeix el brandi i deixa-ho evaporar del tot. 
  4. Mulla amb l’aigua i fes bullir el caldo 35 minuts aproximadament a foc mitjà.
  5. Un cop passat el temps cola el fons fosc i reserva-ho.
  6. Per a la teula de parmesà: Posa en una paella antiadherent una fina capa de formatge parmesà ratllat en forma de tira. Deixa que es cuini a foc suau i que es vagi torrant. Un cop torrat, dona-li la volta a la teula i deixa-la 1 minut per l’altre cantó fins que quedi ben cruixent. Treu-la i passa-la en un paper per treure l’excés de greix i reserva-la fora de la nevera pel muntatge del plat.
  7. Per al risotto de carbassa: Talla l’escalunya ben fina. Talla la carbassa en daus petits.
  8. En una cassola posa un xic d’oli i una mica de mantega (opcional) i posa el gra d’all una mica xafat i l’escalunya picada. Deixa-ho coure a foc lent fins que l’escalunya estigui ben transparent i cuita.
  9. Afegeix la carbassa i fes-la sofregir uns 5 minuts.
  10. Afegeix l’arròs i cuina-ho un parell de minuts amb la carbassa i l’escalunya.
  11. Aboca el fons fosc a poc a poc perquè l’arròs vagi absorbint a poc a poc el caldo.
  12. Quan es quedi sense caldo, afegeix-ne de nou i repeteix l’operació fins a acabar la cocció de l’arròs.
  13. És important anar remenant tota l’estona per deixar un arròs cremós. Salpebra-ho i retira-ho l’arròs del foc. Deixa-ho reposar 1 minut fora del foc.
  14. Afegeix el formatge de cabra i un dau de mantega i remena-ho amb cura perquè ens quedi ben cremós.
  15. Acabat: Posa el rissoto en els plats, acaba-ho per sobre amb unes pipes de carbassa cruixent, uns germinats i la teula de formatge parmesà al damunt.

 

Gestió del consentiment de les Cookies
T'informem que en aquest lloc web, titularitat de Bon Preu, S.A.U, s'utilitzen cookies pròpies tècniques, de personalització, i de tercers per analitzar l’ús del lloc web recollint informació sobre el teu comportament, a fi de desenvolupar un perfil específic sobre tu i mostrar-te publicitat en funció del mateix. A continuació, podràs acceptar-les totes fent clic a l’opció ‘Acceptar’, rebutjar-les totes menys les estrictament necessàries fent clic a ‘Rebutjar’ o configurar-les segons les teves preferències mitjançant el botó ‘Configurar’. Par a més informació consulta la nostra Política de cookies.