BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Rissoto de carbassa i formatge de cabra

08/octubre/2021

Ingredients per a 4 persones:
Per al fons fosc de verdures:

  • 1 pastanaga
  • ½ nap
  • 1 ceba
  • 1 cabeça d’alls
  • 1 trosset d’api
  • 1 porro
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 branca de romaní
  • 1 fulla de llorer
  • 5 boles de pebre negre
  • oli d’oliva verge extra
  • sal
  • 1 got petit de conyac
  • 2 litres d’aigua


Per a la teula de parmesà:

  • 20 grams de formatge parmesà

Per al risotto de carbassa i formatge de cabra:

  • 300 g de carbassa pelada
  • 80 g d’escalunya pelada
  • 350 g d’arròs tipus bomba
  • 1,5/2 litres del fons fosc de verdures
  • sal
  • pebre negre
  • 2 daus de mantega (opcional)
  • 100 g de formatge de cabra (del tipus rodó)

Altres:

  • 1 grapat de pipes de carbassa fregides i salades
  • unes fulles de germinats variats

Preparació:

  1. Per al fons fosc de verdures: Pela i talla les verdures en rodanxes fines. En una olla alta posa un xic d’oli i comença a daurar les verdures (excepte el tomàquet) juntament amb les herbes, el pebre i la sal.
  2. Un cop ben daurades, afegeix els tomàquets tallats i deixa que perdin l’aigua.
  3. Un cop tinguis les verdures ben torrades i el tomàquet hagi perdut l’aigua, afegeix el brandi i deixa-ho evaporar del tot. 
  4. Mulla amb l’aigua i fes bullir el caldo 35 minuts aproximadament a foc mitjà.
  5. Un cop passat el temps cola el fons fosc i reserva-ho.
  6. Per a la teula de parmesà: Posa en una paella antiadherent una fina capa de formatge parmesà ratllat en forma de tira. Deixa que es cuini a foc suau i que es vagi torrant. Un cop torrat, dona-li la volta a la teula i deixa-la 1 minut per l’altre cantó fins que quedi ben cruixent. Treu-la i passa-la en un paper per treure l’excés de greix i reserva-la fora de la nevera pel muntatge del plat.
  7. Per al risotto de carbassa: Talla l’escalunya ben fina. Talla la carbassa en daus petits.
  8. En una cassola posa un xic d’oli i una mica de mantega (opcional) i posa el gra d’all una mica xafat i l’escalunya picada. Deixa-ho coure a foc lent fins que l’escalunya estigui ben transparent i cuita.
  9. Afegeix la carbassa i fes-la sofregir uns 5 minuts.
  10. Afegeix l’arròs i cuina-ho un parell de minuts amb la carbassa i l’escalunya.
  11. Aboca el fons fosc a poc a poc perquè l’arròs vagi absorbint a poc a poc el caldo.
  12. Quan es quedi sense caldo, afegeix-ne de nou i repeteix l’operació fins a acabar la cocció de l’arròs.
  13. És important anar remenant tota l’estona per deixar un arròs cremós. Salpebra-ho i retira-ho l’arròs del foc. Deixa-ho reposar 1 minut fora del foc.
  14. Afegeix el formatge de cabra i un dau de mantega i remena-ho amb cura perquè ens quedi ben cremós.
  15. Acabat: Posa el rissoto en els plats, acaba-ho per sobre amb unes pipes de carbassa cruixent, uns germinats i la teula de formatge parmesà al damunt.

 

Gestión del consentimiento de las Cookies
Te informamos que en este sitio web, propiedad de Bon Preu, S.A.U., se utilizan cookies propias técnicas, de personalización y de terceros para analizar el uso del sitio web, recopilando información sobre tu comportamiento con el fin de desarrollar un perfil específico sobre ti y mostrarte publicidad en función del mismo. A continuación, podrás aceptarlas todas haciendo clic en la opción ‘Aceptar’, rechazarlas todas menos las estrictamente necesarias haciendo clic en ‘Rechazar’ o configurarlas según tus preferencias mediante el botón ‘Configurar’. Para más información, consulta nuestra Política de cookies.