Res millor que assaborir un bon entrepà mentre gaudeixes d'una
pel·lícula assegut al sofà. Amb aquesta versió d'un sandvitx de pernil
i formatge, et proposem triar Chef, un film que explica el
canvi de vida d'un reconegut cuiner, que renuncia a un gran restaurant
per obrir una parada ambulant de menjar al carrer venent sandvitxos
cubans. Un canvi de vida que el fa tornar a les arrels i recuperar la
passió per la cuina.
Sandvitx 'cubanito'
Ingredients per a 4 persones:
- 4 barres de pa de Viena o d’un pa de crosta tova
- 4 cullerades de mostassa
- 80 g de cogombrets agredolços tallats a làmines
- 160 g. de pernil cuit
- 160 g. de formatge suís
- 80 g. de mantega fosa
- 800 g. d’espatlla de porc rostida amb mojo
Per a l’espatlla i el mojo:
- 1 espatlla de porc desossada de 4,5 kg.
- ½ tassa de suc de taronja
- ½ tassa de suc de llima
- 4 grans d’all
- 1 cullerada d’orenga
- 1 cullerada de sal
- ½ cullerada de pebre blanc molt
Preparació:
Per a l’espatlla de porc: barregeu tots els
ingredients (menys l’espatlla) i tritureu-los bé fins que us quedi una
mescla homogènia. Marineu l’espatlla desossada amb aquesta barreja, 12
h com a mínim.Retireu l’espatlla del marinat i coeu-la al forn,
tapada, a 160 ºC, 4 h i 30 min, fins que quedi ben daurada.
Obriu la barra de pa. En una de les bandes, unteu-hi la mostassa.
Afegiu-hi la carn, els cogombrets, el pernil i el formatge. Pinteu
l’altra banda amb la mantega fosa i tanqueu l’entrepà.
Planxeu-lo a foc mitjà fins que el pa quedi daurat i s’hagi fos el formatge.
