Ingredients per a 4 persones:
2 llamàntols vius
1 bitxo de caiena
2 escalunyes
1
cullerada de tàperes
2 cogombres en vinagre
2 raves
1 ou
cibulet
150 ml d’oli de gira-sol
1 cullerada de
suc de llimona
1 barra de pa
sal
pebre
Preparació:
1. Escalda els llamàntols en aigua
salada bullint-los durant 1 min. Refreda’ls submergint-los en aigua
amb glaçons.
2. Separa els caps de les cues i les
pinces. Retira tota la carn de les cues i de les pinces. Reserva-la a
la nevera.
3. Retira el suc dels caps i reserva’l.
Posa a confitar a foc suau totes les closques i els bitxos amb l’oli
durant 15 min.
4. Cola-ho, retira’n les closques i
afegeix-hi el suc dels caps. Confita-ho 5 min més. Deixa-ho refredar.
5. Pela i pica molt fines les
escalunyes. Retira les llavors i la cua del bitxo, i pica’l molt fi.
6. Talla en rodanxes molt fines els
cogombres i els raves. Pica molt fins el cibulet i les tàperes.
7. Talla la barra de pa en rodanxes
fines. Torra-les al forn durant 5 min.
8. Bat amb la batedora l’ou, la
cullerada de suc de llimona i un polsim de sal i de pebre. Afegeix-hi
a poc a poc l’oli confitat amb el suc dels caps sense deixar de
batre-ho fins que emulsioni com una maionesa.
9. Pica la carn de les cues i les pinces
dels llamàntols. Afegeix-hi l’escalunya, les tàperes, el cibulet, sal
i pebre.
10. Reparteix el tàrtar en 4 plats,
afegint-hi puntets de l’emulsió dels caps pel voltant i col·locant-hi
per sobre les rodanxes de rave i de cogombre com a decoració.
Acompanya-ho amb les torradetes.

T'expliquem com fer-ho pas a pas en la següent video-recepta.
