BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

Tàrtar de llamàntol amb oli de bitxo i escalunya amb el suc dels caps

22/de desembre/2020

Ingredients per a 4 persones:

2 llamàntols vius
1 bitxo de caiena
2 escalunyes
1 cullerada de tàperes
2 cogombres en vinagre
2 raves
1 ou
cibulet
150 ml d’oli de gira-sol
1 cullerada de suc de llimona
1 barra de pa
sal
pebre
 

Preparació:

1. Escalda els llamàntols en aigua salada bullint-los durant 1 min. Refreda’ls submergint-los en aigua amb glaçons.

2. Separa els caps de les cues i les pinces. Retira tota la carn de les cues i de les pinces. Reserva-la a la nevera.

3. Retira el suc dels caps i reserva’l. Posa a confitar a foc suau totes les closques i els bitxos amb l’oli durant 15 min.

4. Cola-ho, retira’n les closques i afegeix-hi el suc dels caps. Confita-ho 5 min més. Deixa-ho refredar.

5. Pela i pica molt fines les escalunyes. Retira les llavors i la cua del bitxo, i pica’l molt fi.

6. Talla en rodanxes molt fines els cogombres i els raves. Pica molt fins el cibulet i les tàperes.

7. Talla la barra de pa en rodanxes fines. Torra-les al forn durant 5 min.

8. Bat amb la batedora l’ou, la cullerada de suc de llimona i un polsim de sal i de pebre. Afegeix-hi a poc a poc l’oli confitat amb el suc dels caps sense deixar de batre-ho fins que emulsioni com una maionesa.

9. Pica la carn de les cues i les pinces dels llamàntols. Afegeix-hi l’escalunya, les tàperes, el cibulet, sal i pebre.

10. Reparteix el tàrtar en 4 plats, afegint-hi puntets de l’emulsió dels caps pel voltant i col·locant-hi per sobre les rodanxes de rave i de cogombre com a decoració. Acompanya-ho amb les torradetes.

 

 

T'expliquem com fer-ho pas a pas en la següent video-recepta.

 

 

Més entrades de blogs

Pots per vestir taula i per regalar

Pren nota d’allò que necessitaràs per construir pots decoratius amb motius nadalencs. Una...

Presa ibèrica rostida amb salsa de bolets i crema

Ingredients per a 4 persones: 600 g de presa ibèrica 500 g de bolets variats 1 gra ...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "D'acord" o configurar-les o rebutjar el seu ús prement el botó "Configura". Més informació.