BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

"La Xatonada Popular és un acte molt arrelat al Vendrell"

17/de febrer/2016

La Toñi Torrente és la Gerent del supermercat Esclat del Vendrell i el passat diumenge 14 de febrer va formar part del jurat que ha seleccionat el 30è Mestre Xatonaire en el marc de la Xatonada popular del Vendrell. Amb aquesta entrevista, volem conèixer-la una mica més de prop i saber com ha viscut l'experiència de triar el millor xató d'enguany.

 

Nascuda a Tarragona i resident a Cambrils, la Toñi té dos fills: la Susana de 6 anys i l’Alex de 3. El seu temps lliure, que és poc, li agrada aprofitar-lo per estar amb la seva canalla, gaudir de la família i els amics; i sobretot... poder anar amb tots ells fent el vermut al port de Cambrils! També li agrada fer esport i cuidar-se.

Actualment, ets la Gerent de l’Esclat del Vendrell d’ençà que es va inaugurar aquesta botiga al maig de 2015, però quants anys fa que treballes al Grup Bon Preu? En tot aquest temps, en quins supermercats has estat abans que s’obrís l’Esclat al Vendrell? Explica’ns una mica la teva trajectòria.
Vaig començar treballant fa 15 anys als estius a l’Esclat de Cambrils, d’aquesta forma em pagava els estudis; així durant 3 o 4 estius fins que vaig acabar la carrera de Psicologia. Vaig començar un projecte amb l’empresa Miró com a administradora a Barcelona, però no em va agradar ni el tracte ni em compensava la distància. I va donar casualitat que necessitaven una persona a l’Esclat de Cambrils per caixa central i em vaig incorporar d’immediat. Al cap de 4 anys em van enviar a Tarragona per cobrir la baixa de la gerent i, per últim, a l'Esclat de Móra la Nova on vaig estar 5 anys.

La Xatonada del Vendrell enguany celebra la 30a edició i l’organització ho prepara amb molt deteniment i sobretot il·lusió perquè els vendrellencs en gaudeixin. Tu hi has participat com a jurat en l’elecció del 30è Mestre Xatonaire, com t’has preparat per emprendre aquest càrrec?
M’he informat sobre la Ruta del Xató i, més concretament, sobre les peculiaritats del xató vendrellenc i les diferències respecte als de Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Calafell i Sitges. Així doncs, he pogut saber que el xató del Vendrell porta ceba, mentre que a altres poblacions on és tradició preparar-lo no hi afegeixen aquest ingredient.

Aquest any, han participat 48 persones al concurs de Mestres Xatonaires, ha resultat una decisió difícil triar el millor xató?
No, la veritat és que no; dins de la meva inexperiència, m’he cenyit molt al gust: si al paladar em lligava bé o no. I un cop posada en el paper de jurat, ja sabia trobar diferències entre cada plat de xató i valorar aquells que trobava millors. Potser he estat més simple que els professionals que formaven part del jurat i no he tingut en compte tants factors, però basant-me en els elements de presentació i sabor, no m’ha resultat complicat.

Què és el que més destacaries d’aquesta festa vendrellenca?
El que m’ha semblat més destacable és que en el marc de la Xatonada Popular tot era molt familiar, un acte molt arrelat a les tradicions d’aquesta població i sobretot molt proper. Per posar un exemple, tothom es coneix, l’alcalde i els regidors es mostren d’allò més propers als veïns i tots plegats fan que aquesta festa continuï avui en dia i la gent ho visqui amb tanta il·lusió i ganes.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.