Les amanides són un plat molt versàtil que resulten apropiades per a qualsevol ocasió, sobretot a l'estiu que ens venen de gust àpats refrescants. Si quan pensen en amanida només et ve al cap la imatge d'unes fulles d'enciam amb dos tomàquets i tres olives, és senyal que necessites idees noves... I és per això que a Bonpreu i Esclat volem presentar-te una amanida molt original alhora que deliciosa: l'amanida de patata i salmó fumat amb salsa de iogurt i fonoll. Estem segurs que quan la tastis, repetiràs!
Xef: Pep Nogué
Ingredients per a 4 persones:
- 1 kg de patates de la mateixa mida
- 200 g de salmó fumat
- 2 iogurts naturals poc àcids
- 100 g de maionesa
- Fulles de fonoll
- Sal gruixuda
Elaboració:
- Renta bé les patates i posa-les en una olla cobertes d'aigua freda i un polsim de sal gruixuda. Fes arrencar el bull i deixa-les coure fins que siguin toves.
- Un cop cuites, treu l'aigua que queda i deixa-les una estona a foc suau; ves-les sacsejant perquè s'impregnin de sal, com si es tractessin d'unes "papas arrugadas" canàries. Reserva-les.
- Prepara la salsa barrejant el iogurt, la maionesa, unes fulles tendres de fonoll ben picades i un polsim de sal.
- Talla les patates a rodelles i posa-les en una plàtera. Al damunt, posa-hi el salmó tallat a tires fines i amaneix-ho amb la salsa de iogurt i fonoll.