BLOG

A través del blog de Bonpreu i Esclat, podràs mantenir-te al dia sobre nutrició, gastronomia i molts altres aspectes del nostre territori.

angle-left Vés enrere

Amanida de popets, pèsols i faves

Amanida de popets, pèsols i faves

24/de maig/2016

D’un temps ençà, van sortint a la llum cuineres i cuiners de gran talla professional arreu de Catalunya. El fenomen, que s’ha estès com una taca d’oli arreu del país, ha arribat també, amb força, al Vallès Occidental. I ha arribat amb una empremta que està caracteritzant la cuina catalana i que la fa diferent, conferint-li uns trets d’identitat propis i distintius.

Es tracta d’aquesta dèria que tenim els catalans per agrupar-nos a l’hora de defensar aquells elements més nostrats. I la cuina n’és un i fa país com pocs. D’aquí ve que una colla de restaurants hagin decidit posar tots els ous –que al Vallès són mongetes, i del ganxet– a la mateixa panera. La iniciativa ha nascut a l’empara del Consorci de Turisme del Vallès Occidental que hi dóna ple suport.

Es diuen Cuina Vallès i són de ciutats i pobles de tota la comarca. De Sabadell i Terrassa, de Sant Cugat, de Matadepera, de Sant Quirze, de Castellar, de Polinyà.... Tenen una empenta que res no atura i una cuina que enamora. Unes cuines, vaja, perquè quan l’ofici és la base la llibertat als fogons, acceptada i respectada, és un grau.

Els de Cuina Vallès han nascut amb l’objectiu inequívoc de promocionar la comarca a través de la cuina, tot fent de la cuina un dels turons més vistosos i atractius de l’horitzó turístic vallesenc. Ho han fet, a més, avalats per un dels valors més preuats –de tan rar i ric que és– d’aquesta flamant renaixença culinària que ens engreixa i ens omple de joia: la mongeta del ganxet. Pagesos i cuiners, una relació idíl·lica. L’olla ha arrencat el bull, n’hi haurà per dar i per vendre, i se’n sentirà a parlar.

Amanida de popets, pèsols i faves
Recepta de Xesco Bueno - Rest. Ca l'Esteve

Ingredients:

  • 100 g de popets
  • Oli de gira-sol
  • Pebre vermell fumat i sal
  • 100 g de pèsols
  • Oli
  • Menta
  • Sal
  • 1 cullerada sopera de faves repelades

Preparació:

  1. Confita a foc lent els popets en oli de gira-sol.
  2. Refreda-ho i condimenta-ho amb una mica de pebre vermell fumat i sal. Tot seguit, reserva-ho.
  3. Escalda els pèsols i prepara una fina crema amb ajuda de la thermomix o la batedora i passapurès. Munta amb oli d'oliva extra verge i condimenta-ho amb menta fresca i sal.
  4. Seguidament, escalda les faves fresques i repela-les.
  5. Disposa al fons del plat una mica de crema freda de pèsols i menta. 
  6. Col·loca amb gràcia els popets, les favetes i ruixa el conjunt amb l'oli de pebre vermell.

Més entrades de blogs

Al maig, caragols!

Hi ha qui dubta abans de tastar-los per primera vegada, però si han esdevingut un emblema de la ...

La Patum de Berga, una festa inigualable

Amb el seu origen en les processons de Corpus Christi de fa més de 800 anys, la Patum de Berga ...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu el seu ús. Més informació.