BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Amanida de popets, pèsols i faves

24/de maig/2016

D’un temps ençà, van sortint a la llum cuineres i cuiners de gran talla professional arreu de Catalunya. El fenomen, que s’ha estès com una taca d’oli arreu del país, ha arribat també, amb força, al Vallès Occidental. I ha arribat amb una empremta que està caracteritzant la cuina catalana i que la fa diferent, conferint-li uns trets d’identitat propis i distintius.

Es tracta d’aquesta dèria que tenim els catalans per agrupar-nos a l’hora de defensar aquells elements més nostrats. I la cuina n’és un i fa país com pocs. D’aquí ve que una colla de restaurants hagin decidit posar tots els ous –que al Vallès són mongetes, i del ganxet– a la mateixa panera. La iniciativa ha nascut a l’empara del Consorci de Turisme del Vallès Occidental que hi dóna ple suport.

Es diuen Cuina Vallès i són de ciutats i pobles de tota la comarca. De Sabadell i Terrassa, de Sant Cugat, de Matadepera, de Sant Quirze, de Castellar, de Polinyà.... Tenen una empenta que res no atura i una cuina que enamora. Unes cuines, vaja, perquè quan l’ofici és la base la llibertat als fogons, acceptada i respectada, és un grau.

Els de Cuina Vallès han nascut amb l’objectiu inequívoc de promocionar la comarca a través de la cuina, tot fent de la cuina un dels turons més vistosos i atractius de l’horitzó turístic vallesenc. Ho han fet, a més, avalats per un dels valors més preuats –de tan rar i ric que és– d’aquesta flamant renaixença culinària que ens engreixa i ens omple de joia: la mongeta del ganxet. Pagesos i cuiners, una relació idíl·lica. L’olla ha arrencat el bull, n’hi haurà per dar i per vendre, i se’n sentirà a parlar.

Amanida de popets, pèsols i faves
Recepta de Xesco Bueno - Rest. Ca l'Esteve

Ingredients:

  • 100 g de popets
  • Oli de gira-sol
  • Pebre vermell fumat i sal
  • 100 g de pèsols
  • Oli
  • Menta
  • Sal
  • 1 cullerada sopera de faves repelades

Preparació:

  1. Confita a foc lent els popets en oli de gira-sol.
  2. Refreda-ho i condimenta-ho amb una mica de pebre vermell fumat i sal. Tot seguit, reserva-ho.
  3. Escalda els pèsols i prepara una fina crema amb ajuda de la thermomix o la batedora i passapurès. Munta amb oli d'oliva extra verge i condimenta-ho amb menta fresca i sal.
  4. Seguidament, escalda les faves fresques i repela-les.
  5. Disposa al fons del plat una mica de crema freda de pèsols i menta. 
  6. Col·loca amb gràcia els popets, les favetes i ruixa el conjunt amb l'oli de pebre vermell.
Gestió del consentiment de les Cookies
T'informem que en aquest lloc web, titularitat de Bon Preu, S.A.U, s'utilitzen cookies pròpies tècniques, de personalització, i de tercers per analitzar l’ús del lloc web recollint informació sobre el teu comportament, a fi de desenvolupar un perfil específic sobre tu i mostrar-te publicitat en funció del mateix. A continuació, podràs acceptar-les totes fent clic a l’opció ‘Acceptar’, rebutjar-les totes menys les estrictament necessàries fent clic a ‘Rebutjar’ o configurar-les segons les teves preferències mitjançant el botó ‘Configurar’. Par a més informació consulta la nostra Política de cookies.