Ingredients (per a 4 persones):
▪️ 1 sípia bruta de 300 g
▪️ 1 llamàntol ▪️ 2 grans d’all
▪️ 1 ceba
▪️ 1 pebrot verd
▪️ 1 pebrot vermell
▪️ 2 tomàquets madurs
▪️ 1 culleradeta de pebre vermell
▪️ un pessic de brins de safrà ▪️ 320 g d’arròs bomba
▪️ 2 litres de fumet
▪️ 4 cullerades d’oli d’oliva
▪️ sal
Preparació:
1. Neteja la sípia i talla-la a daus; reserva’n la melsa.
2. Separa el cap, les potes i les pinces del llamàntol. Talla la
cua a rodanxes, el cap per la meitat i trenca les pinces picant-les
amb una mà de morter.
3. Pela els alls i la ceba, i pica’ls. Renta els pebrots, pela
els tomàquets i talla’ls a dauets.
4.Escalfa una cassola amb dues cullerades d’oli d’oliva, posa-hi
el llamàntol i marca els trossos per totes bandes. Retira’l i reserva’l.
5.Afegeix la sípia a la cassola i sofregeix-la 5 minuts;
retira-la i reserva-la. Aleshores, aboca dues cullerades més d’oli a
la cassola i sofregeix-hi la ceba, els pebrots i l’all 10 minuts.
6.Passat aquest temps, incorpora-hi el tomàquet i sofregeix-ho 10
minuts més. Després, posa-hi la melsa, la sípia, el pebre vermell,
el safrà, un polsim de sal i l’arròs. Sofregeix-ho 2 minuts sense
deixar de remenar-ho.
7.Aboca-hi 2 litres de fumet calent i els trossos de llamàntol.
Deixa-ho coure durant 15 minuts i deixa-ho reposar 3 minuts fora del foc.