BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Recepta de calçots al forn amb salsa

27/de gener/2023

Recepta de calçots al forn amb salsa, ingredients per a 4 persones:

  • 2 nyores
  • 2 o 3 tomàquets madurs
  • 1 cabeça d’alls
  • 15 g d’avellanes torrades
  • 15 g d’ametlles torrades
  • 1 llesca de pa torrat
  • 250 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 50 ml de vinagre
  • Sal
  • Pebre vermell picant
  • 1 manat de calçots

 

  1. Per a la salsa, elimineu la cua, les nervadures i les llavors de les nyores, i deixeu-les en remull almenys 5 hores.
  2. Preescalfeu el forn a 200 °C. Escaliveu els tomàquets i la cabeça d’alls durant 15 minuts. Retireu-los del foc, deixeu-los temperar i peleu-los. Escorreu la nyora i, amb l’ajuda d’una cullera, traieu-ne la carn. Peleu les avellanes i les ametlles.
  3. Tritureu tots els ingredients amb la llesca de pa, l’oli d’oliva verge extra, el vinagre, mitja culleradeta de sal i una culleradeta de pebre vermell. Reserveu la salsa.
  4. Preescalfeu el forn a la màxima potència. Netegeu els calçots eliminant-ne les arrels i la primera capa. Col·loqueu-los a la reixeta del forn separats i coeu-los. Retireu-los del forn i emboliqueu-los en paper de diari 10 minuts o fins al moment de servir. Serviu-los acompanyats de la salsa.
Gestió del consentiment de les Cookies
T'informem que en aquest lloc web, titularitat de Bon Preu, S.A.U, s'utilitzen cookies pròpies tècniques, de personalització, i de tercers per analitzar l’ús del lloc web recollint informació sobre el teu comportament, a fi de desenvolupar un perfil específic sobre tu i mostrar-te publicitat en funció del mateix. A continuació, podràs acceptar-les totes fent clic a l’opció ‘Acceptar’, rebutjar-les totes menys les estrictament necessàries fent clic a ‘Rebutjar’ o configurar-les segons les teves preferències mitjançant el botó ‘Configurar’. Par a més informació consulta la nostra Política de cookies.