Recepta de crema freda de mango, ingredients per a 4 persones:
- 3 mangos madurs
- 1 aranja rosa
- 50 grams de sucre
- Pebre negre
- Menta fresca
1 Peleu els mangos i retireu-ne el màxim de polpa,
tenint en compte la forma del pinyol. Espremeu l’aranja i coleu-ne el suc.
2 Barregeu els dos ingredients amb el sucre i
incorporeu-hi pebre molt, amb moderació (un parell de tombs del molinet).
3 Passeu el conjunt per la batedora fins que quedi
una crema ben llisa i de textura líquida. Poseu-ho al congelador, en
un atuell adient per als batuts posteriors, i deixeu-ho congelar 1 hora.
4 Amb l’enganyamarits (batedora de clares),
treballeu la mescla batent-la enèrgicament i a fons per desfer el gel
que es vagi formant, i deixeu-la uns 30 minuts més, repetint
l’operació, a partir d’aleshores, cada 10 minuts. Deixeu-la al
congelador fins a obtenir una mena de granissat.
5 Presenteu la crema de mango en bols individuals,
amb fulles de menta, o acompanyant fruita pelada i tallada.