BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Croquetes d'escalivada

22/de setembre/2021

Ingredients per a 4 persones:
400 g d'escalivada (1 ceba, 1 pebrot vermell, 1 albergínia)
80 g de farina de blat
600 ml de llet
80 g de mantega
sal
pebre blanc
julivert
2 ous
200 g d'ametlla mòlta
200 g d'ametlla a dauets
200 g de farina
oli d'oliva verge extra
allioli
romesco 

Preparació:

  1. Escalfa la llet a punt de bullir. Escorre bé els líquids de l'escalivada i pica-la a dauets.
  2. En una olla, fon la mantega i afegeix-hi de cop 80 g de farina, sense parar de remenar, fins a diluir-la bé.
  3. Aboca-hi la llet calenta sense parar de remenar-ho. Afegeix-hi l'escalivada picada i condimenta-ho amb sal, pebre blanc molt i el julivert picat. Deixa-ho coure a foc baix 10 min, remenant-ho de tant en tant.
  4. Aboca la massa espessida en una safata amb el fons cobert amb film de cuina i tapada arran també amb film de cuina, i deixa-la refredar completament a la nevera.
  5. Deixa la massa quallada sobre una taula de tallar i, amb un ganivet, raciona-la a quadrats de mida de mos.
  6. Empana les porcions passant-les per farina de blat, ou batut i la barreja de les dues ametlles. Fregeix les croquetes en tandes de poques unitats, en oli abundant, a 180 ºC, fins que estiguin ben daurades i cruixents.
  7. Escorre-les sobre paper de cuina i serveix-les acabades de fer. Acompanya-les amb romesco i allioli.


 

Gestió del consentiment de les Cookies
T'informem que en aquest lloc web, titularitat de Bon Preu, S.A.U, s'utilitzen cookies pròpies tècniques, de personalització, i de tercers per analitzar l’ús del lloc web recollint informació sobre el teu comportament, a fi de desenvolupar un perfil específic sobre tu i mostrar-te publicitat en funció del mateix. A continuació, podràs acceptar-les totes fent clic a l’opció ‘Acceptar’, rebutjar-les totes menys les estrictament necessàries fent clic a ‘Rebutjar’ o configurar-les segons les teves preferències mitjançant el botó ‘Configurar’. Par a més informació consulta la nostra Política de cookies.