BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

La solidaritat dels ciutadans no té límits

10/de novembre/2015

ENTREVISTA A CARME MARTÍNEZ, voluntària del Banc dels Aliments

 

Es demostra any rere any. L’afany solidari dels catalans no té sostre. A l’últim Gran Recapte organitzat per la Fundació Banc dels Aliments es van recollir més de 4.686 tones d’aliments. Aquest 2015 el repte es renova. Els pròxims 27 i 28 de novembre l’objectiu és assolir xifres similars amb l’ajuda dels 25.000 voluntaris desplegats en més de 2.000 punts de recollida. Els supermercats Bonpreu i Esclat hi col·laboren. La Carme Martínez, voluntària apassionada, ens atén en plena bogeria preparatòria.

 

Esteu en procés de seleccionar voluntaris pel Gran Recapte 2015. Per a quines feines se’ls necessita?
Quan es fa el Gran Recapte, -aquest any divendres 27 i dissabte 28 de novembre- els voluntaris se situen a l’entrada dels supermercats i donen bosses a la gent que hi entra perquè les omplin d’aliments. La persona voluntària s’encarrega de deixar la bossa en uns contenidors que tenen allà mateix. També hi ha coordinadors que controlen que a cada supermercat tot funcioni sobre rodes, que les franges horàries quedin cobertes sempre amb voluntaris per no perdre cap donació d’aliments. I després ve la fase de classificació...

Per què és important la col·laboració dels supermercats per vehicular tot aquest esdeveniment?
És evident que és molt important la col·laboració dels supermercats. Sense ells difícilment seria possible. Que la iniciativa és un èxit ho demostra el fet que en molts establiments aquests dos dies detecten un augment de vendes.

Quin és el recorregut que fan els aliments un cop es donen als voluntaris?
Es recullen els aliments en unes banyeres –contenidors gegants– que se situen a l’entrada dels supermercats col·laboradors. Quan les banyeres estan plenes es truca al Banc dels Aliments, i nosaltres ens encarreguem del transport i recollida dels productes. Els aliments arriben a les nostres naus i aquí es fa la classificació de tot allò que s’ha recollit. La feina del triatge també és molt important i per això es necessitaran molts voluntaris per d’aquí a uns dies. De fet, hi ha famílies i escoles amb nens i nenes que vénen a ajudar a fer aquesta tasca.

Hi ha voluntaris que fan altres papers... Quin és el teu?
Jo faig de suport al departament de comunicació de la Fundació. Preparem les campanyes de captació de voluntaris, expliquem la nostra feina allà on calgui... I si un dia toca carregar caixes com avui, també en carrego!

Com has arribat fins al Banc dels Aliments?
Jo era cap cap d’admissions de l’Hospital General de Catalunya i la Clínica del Vallès. M’agrada parlar amb la gent i relacionar-m’hi i tenia clar que quan em jubilés no estaria mai a casa i que volia fer un voluntariat. A principis d’any vaig deixar de treballar i vaig començar a buscar feines entre algunes entitats del Raval, però després de conèixer diferents associacions vaig arribar a la conclusió que moltes coses no les podia fer perquè no estic preparada. Em van parlar del Banc dels Aliments, i em vaig posar en contacte amb ells. Em van fer una entrevista i aquí estic, feliç de fer aquesta feina des del març passat. Vinc a la fundació els  matins de dilluns, dijous i divendres i crec que faig una tasca social que és molt necessària.

Quins aliments demaneu aquest any pel Gran Recapte?
Fem especial incidència en que la gent ens porti conserves en llaunes de peix i carn, llegums cuits, oli, i llet.

Us marqueu un objectiu per superar les xifres de l’any passat?
Cada any hi ha més gent que hi participa i també més supermercats que hi col•laboren. Al nostre país la gent està molt implicada i és molt solidària. La col·laboració i la solidaritat dels ciutadans realment no té límits.

Moltes persones es deuen preguntar... i el repartiment final d’aliments com es fa?
Es fa d’acord amb l’administració a través dels serveis socials i moltes entitats com Càritas i Creu Roja, que són les que fan arribar els aliments a les persones més necessitades. Molts d’aquests productes també van a parar a les residències d’avis que també col·laboren amb nosaltres.

La feina del Banc dels aliments no es limita a la campanya del Gran Recapte...
Tot l’any estem rebent aliments, classificant-los i repartint-los a les persones que no poden fer tres àpats al dia. Malauradament avui a casa nostra hi ha encara moltes bosses de pobresa que hem de cobrir durant els 12 mesos de l’any. La feina és inacabable!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.