BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Llata de vedella amb bolets

29/de novembre/2023

Ingredients:
1 llata de vedella
Un grapat de bolets deshidratats
4 cebes de Figueres
1 pastanaga
1 branca d’api
1 porro
2 grans d’all
Un gotet de vi negre
Un gotet de vi ranci
Un farcellet d’herbes
Sal 
Pebre negre
Oli d’oliva verge extra
Brou de carn

Per a la picada:
1 gra d’all
Un grapat de julivert
4 ó 5 carquinyolis
Un grapat d’ametlles
Sal

Elaboració:

  1. Lliga la llata o demana-la lligada a la teva carnisseria. Salpebrem.
  2. Hidrata els bolets en aigua tèbia uns minuts i esbandeix dos o tres cops i reserva.
  3. En una cassola amb oli d’oliva, enrosseix la vedella per tots els costats i a continuació afegeix les verdures tallades i les herbes, baixa el foc, deixa-ho coure tot plegat amb la cassola tapada, fins que quedi enrossit (1 hora aproximadament).
  4. A continuació afegeix el vi negre i el vi ranci i deixa-ho coure a foc lent, una altra hora aproximadament.
  5. Seguidament posa-hi dos cullerots de brou o aigua, i deixa coure a foc lent fins que es begui gairebé tot el suc.
  6. Treu la llata del foc i deixar refredar.
  7. Afegeix una culleradeta de farina a les verdures i remou perquè no es quedi crua, afegeix una mica més de brou i cou uns minuts.
  8. Tritura les verdures i passa-les per un colador xinès fins aconseguir una salsa ben fina.
  9. Un cop freda, talla la llata en rodanxes, afegeix-la a la salsa i cou a foc molt lent. Uns minuts abans d’acabar la cocció afegeix els bolets, després de coure’ls lleugerament en una paella.
  10. Deixa coure uns minuts més i una mica abans d’acabar la cocció afegeix la picada.
Gestió del consentiment de les Cookies
T'informem que en aquest lloc web, titularitat de Bon Preu, S.A.U, s'utilitzen cookies pròpies tècniques, de personalització, i de tercers per analitzar l’ús del lloc web recollint informació sobre el teu comportament, a fi de desenvolupar un perfil específic sobre tu i mostrar-te publicitat en funció del mateix. A continuació, podràs acceptar-les totes fent clic a l’opció ‘Acceptar’, rebutjar-les totes menys les estrictament necessàries fent clic a ‘Rebutjar’ o configurar-les segons les teves preferències mitjançant el botó ‘Configurar’. Par a més informació consulta la nostra Política de cookies.