BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Mandonguilles vegetals de moniato, carabassa i bolets

03/de març/2021

Ingredients per a 4 persones:
300 g de carabassa pelada i sense llavors
1 moniato mitjà
300 g de bolets variats
100 g d’arròs
100 g de quinoa
1 ceba
2 cullerades de llavors de xia acabades de moldre
2 cullerades d’herbes aromàtiques picades
1 culleradeta de comí molt
sal
pebre
oli d’oliva verge extra

Per a la salsa:
3 pebrots vermells de rostir
2 pastanagues
4 tomàquets madurs
sal
oli d’oliva
fulles de llorer

 

Preparació:

  1. Pela el moniato i renta’l. Talla’l a daus amb la carabassa, aboca’ls en una safata per al forn, amaneix-los amb un pessic de sal i oli, i rosteix-los a 180 graus durant uns 30 minuts. Cou l’arròs en aigua salada durant 25 minuts, escorre’l i reserva’l.
     
  2. Esbandeix la quinoa i bull-la en abundant aigua salada durant 15 minuts. Escorre-la bé. Pela la ceba tendra i neteja els bolets. Pica’ls per separat.
     
  3. En una paella àmplia greixada amb dues cullerades d’oli, sofregeix la ceba a foc molt suau durant 5 minuts, afegeix-hi els bolets i salpebra-ho.
     
  4. Aboca el moniato i la carabassa en un bol i treballa’ls amb una forquilla fins a obtenir un puré. Afegeix-hi la resta d’ingredients i remena-ho bé. Incorpora-hi les llavors de xia i torna a remenar-ho. Deixa-ho a la nevera 4 hores. Mandonguilles vegetals de moniato, carabassa i bolets.
     
  5. Mentrestant, prepara la salsa de pebrots. Renta les hortalisses, pela la pastanaga i els tomàquets, i talla’ls tots a trossets. Posa-ho tot en una safata per al forn i amaneix-ho amb sal, oli d’oliva, un pessic de sal i les fulles de llorer. Cou-ho al forn preescalfat a 180 graus durant 40 minuts. Retira el llorer i aboca les verdures al vas de la batedora. Tritura-ho i cola-ho per aconseguir una salsa molt fina.
     
  6. Reparteix la massa en boletes i prepara una safata de forn folrada amb paper. Distribueix-hi les boletes i cou-les al forn preescalfat a 180 graus durant 30 minuts. Serveix-les acompanyades de la salsa.

 

Més entrades de blogs

Gestió del consentiment de les Cookies
T'informem que en aquest lloc web, titularitat de Bon Preu, S.A.U, s'utilitzen cookies pròpies tècniques, de personalització, i de tercers per analitzar l’ús del lloc web recollint informació sobre el teu comportament, a fi de desenvolupar un perfil específic sobre tu i mostrar-te publicitat en funció del mateix. A continuació, podràs acceptar-les totes fent clic a l’opció ‘Acceptar’, rebutjar-les totes menys les estrictament necessàries fent clic a ‘Rebutjar’ o configurar-les segons les teves preferències mitjançant el botó ‘Configurar’. Par a més informació consulta la nostra Política de cookies.