BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Pasta amb pesto basilic i carxofes

13/de febrer/2024

Ingredients per a 4 persones:

  • Pasta Rigatoni (400 grams).
  • Carxofes (400 grams, netes i tallades en vuitens).
  • Ceba (1 unitat, picada finament).
  • Alls (3 dents, picades).
  • Formatge Parmesà (100 grams, ratllat).
  • Oli d'oliva extra verge.
  • Sal i pebre al gust.

Preparació de les carxofes:

  1. Pela les carxofes fins a arribar al cor i talla-les en vuitens.
  2. Col·loca les carxofes en una paella amb oli d'oliva i sofregir fins que estiguin daurades.

Preparació de la pasta:

  1. Bull la pasta rigatoni en aigua amb sal fins que estigui al dente.
  2. Escorre la pasta i reserva una mica de l'aigua de cocció.

Preparació de la salsa de carxofes:

  1. En la mateixa paella on has sofregit les carxofes, afegeix la ceba picada i sofregir fins que estigui tendra.
  2. Afegix els alls picats i cuina durant uns minuts fins que desprenguin el seu aroma.
  3. Incorpora les carxofes sofregides.

Preparació del Pesto de Basilic:

  1. En un robot de cuina, combina les fulles de basilic, pinyons, formatge Parmesà ratllat, alls i oli d'oliva extra verge.
  2. Tritura fins a obtenir una textura suau. Ajusta la consistència amb oli o aigua si és necessari.
  3. Salpebra al gust.

Emplatat:

  1. Barreja els rigatoni cuita amb la salsa de carxofes.
  2. Afegeix una mica de l'aigua de cocció de la pasta per obtenir una textura més cremosa.
  3. Remena bé per assegurar-te que la salsa impregni tots els rigatoni.
  4. Aboca una mica d'oli d'oliva extra verge sobre la pasta per donar-li un toc final brillant.
  5. Serveix els rigatoni en plats individuals i afegeix una cullerada de pesto de basilic a sobre.
  6. Espolvoreja amb formatge Parmesà ratllat abans de servir.
  7. Decora amb fulles de basilic fresc i pebre negre mòlt abans de servir. Gaudeix d'aquest plat ric en sabors i textures!


 


 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.