BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Peus de porc amb bolets

06/d’octubre/2021

Ingredients:
4 peus de porc tallats pel mig
sal grossa
aigua mineral
2 fulles de llorer
1 cabeça d’alls
5 cebes
oli d’oliva verge extra
350 g de barreja de bolets (trompetes, ceps, camagrocs, depenent de la temporada, o bolets de cultiu, com gírgoles de castanyer, de card, xiitakes, etc.)
1 got de vi ranci
1 bitxo
ratafia
2l de brou de pollastre
5 fulles de julivert fresc
pebre negre
sal

Per a la picada:
15 ametlles
15 avellanes
30 g de xocolata 70% cacau
3 llesques de pa fregit
1 gra d’all

Preparació:

  1. Cobreix els peus crus, socarrimats i tallats pel mig, amb sal granada, 20 min.
  2. Treu-los la sal i submergeix-los amb aigua mineral freda, amb llorer i una cabeça d’alls, en una cassola al foc, i blanqueja’ls. Deixa que arrenquin el bull i, tot seguit, reserva’ls en un plat o una safata.
  3. Talla les cebes a dauets i enrosseix-los a la cassola amb un raig d’oli (la ceba ha de quedar molt i molt rossa).
  4. Poleix els bolets i talla’ls a làmines.
  5. Afegeix un got de vi ranci a la ceba enrossida i deixa’l reduir.
  6. Afegeix-hi una mica de bitxo fresc a rodelles, un raig de ratafia i els peus; cou-ho a foc baix. Quan els sucs es vagin evaporant, cobreix-ho amb brou de pollastre i tapa la cassola; deixa-la bullir 3 h (afegeix-hi més aigua si cal, que els peus quedin coberts, però sense remenar-ho mai). Els últims 20 min de cocció, afegeix-hi els bolets tallats.
  7. Per a la picada: tritura les ametlles, les avellanes, la xocolata, les llesques de pa fregit i un gra d’all pelat.
  8. Afegeix-la a la cassola per sobre, perquè s’hi incorpori i es lligui. Serveix-ho amb una mica de julivert picat per sobre.

Gestió del consentiment de les Cookies
T'informem que en aquest lloc web, titularitat de Bon Preu, S.A.U, s'utilitzen cookies pròpies tècniques, de personalització, i de tercers per analitzar l’ús del lloc web recollint informació sobre el teu comportament, a fi de desenvolupar un perfil específic sobre tu i mostrar-te publicitat en funció del mateix. A continuació, podràs acceptar-les totes fent clic a l’opció ‘Acceptar’, rebutjar-les totes menys les estrictament necessàries fent clic a ‘Rebutjar’ o configurar-les segons les teves preferències mitjançant el botó ‘Configurar’. Par a més informació consulta la nostra Política de cookies.