Recepta de sípia amb ceba, ingredients per a 4 persones:
- 1 kg de sípia
- 5 cebes mitjanes
- 2 grans d’all
- 40 ml de vi blanc sec
- 1 cullerada d’absenta o similar
- 1 brot de farigola
- 2 fulles de llorer
- Oli d’oliva verge extra
- Sal pebre negre
- 150 g de pèsols (frescos o congelats)
1 Poliu la sípia i talleu-la. Peleu la ceba i talleu-la a la juliana no gaire fina.
2 Esclafeu els alls amb un cop de puny, per trencar-los la pela i evitar que esclatin i esquitxin en l’oli calent. Poseu tres cullerades d’oli en una cassola al foc i poseu-hi la ceba i els alls. Coeu-ho un parell de minuts; retireu-ho i poseu-hi la sípia; apugeu el foc i coeu-ho un parell de minuts més, regat amb l’absenta o similar.
3 Torneu-hi a posar la ceba, abaixeu el foc, afegiu-hi la farigola i el llorer i salpebreu-ho lleugerament. Un parell de minuts més tard, regueu-ho amb el vi, tapeu la cassola i deixeu que es faci 1 h ben bona; aneu verificant la progressió de la cocció.
4 Quan faltin 5 min per acabar la cocció, afegiu-hi un parell de grapats de pèsols.