Ingredients per a 4 persones
4 carxofes
1 patata grossa de bullir
1 tomàquet
2 pastanagues
1 ceba
2 grans d’all
1,5 l de brou d’aviram
1 cullerada de curri en pols
1 llimona
julivert
oli d’oliva verge extra
sal
pebre negre
Preparació
- Pela les pastanagues, la ceba i l’all i talla-ho a daus. Posa-ho
a l’olla amb un parell de cullerades d’oli i fes-ho coure uns
minuts. Empolsa-hi el curri i continua la cocció 2 min.
- Pela la patata i el tomàquet i fes-los a daus un cop retirades les
llavors del tomàquet. Incorpora-ho a l’olla i salpebra-ho amb
moderació. Aboca-hi el brou i deixa-ho coure 20 min, mig
tapat.
- Prepara les carxofes deixant el cor pelat i preparat posat en
aigua amb el suc de la llimona per evitar que s’ennegreixi. Tingues
present que les flors de la part central del cor que formen la
pelussa no han d'estar gaire desenvolupades. Si es dona el cas,
elimina-les.
- Quan la cocció de la sopa estigui quasi enllestida, escorre els
cors de carxofa i talla’ls a làmines de mig centímetre de gruix i
afegeix-los a l’olla. Fes-ho coure 10 min. Si vols fer una crema,
passa la batedora per la sopa abans de coure la carxofa.
- Abans de servir-ho, rectifica-ho de sal i pebre, afegeix-hi un
parell de cullerades d’oli i empolsa-hi una mica de julivert picat.
