Recepta de molls amb albergínia, ingredients per a 4 persones:
- 2 albergínies
- 12 filets d’anxova dessalats
- 4 molls de bona mida filetejats
- 1 manat de menta fresca
- 1 llimona
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre negre
1 Retireu el copoll de les albergínies i talleu-les
al llarg per obtenir 12 làmines d’1 cm de gruix. Saleu-les i
deixeu-les purgar en una escorredora 1 h.
2 Renteu la menta, separeu-ne les fulles i piqueu-ne
tres quartes parts.
3 Repasseu els filets d’anxova per retirar-ne
possibles espines residuals.
4 En una paella antiadherent amb un parell de
cullerades d’oli, fregiu les làmines d’albergínia, ben escorregudes i
seques, pels dos costats. Escorreu-les en paper absorbent i poseu-les
en una plata de forn.
5 Sobre cada làmina, poseu un filet d’anxova, un
pessic de menta picada i, al damunt de tot, un filet de moll amb la
pell cap amunt. Salpebreu-ho i poseu-hi la resta de menta pel damunt.
6 Tapeu la safata amb paper d’alumini i coeu-ho al
forn calent, a 180 ºC, 10-12 min, segons la mida dels filets.
Traieu-ho i regueu-ho amb un rajolí de suc de llimona.