Ingredients per a 4 persones:
1 kg d’espinacs
400 g de cigrons cuits
500 g de
patates
3 grans d’all
1 tomàquet madur gros, ratllat
1 culleradeta de pebre vermell dolç
colorant en pols
oli
d’oliva verge extra
2 llesques de pa dur
50 g d’ametlles
torrades
comí en gra
Preparació:
- En una olla amb oli, fregeix les dues llesques de pa. Retira-les i
posa-les en un morter.
- Rosteix un gra d’all. Pela'l i afegeix-lo al morter.
- En el mateix oli on has fregit el pa, daura els altres dos grans
d’all, pelats i tallats per la meitat. Afegeix-hi el tomàquet i
sofregeix-ho.
- Aparta la cassola del foc i tira-hi el pebre vermell. Remena-ho
molt bé.
- Torna a posar la cassola al foc i afegeix-hi els espinacs.
Cobreix-los amb aigua (no gaire, ja que els espinacs en deixen anar)
i fes que arrenqui el bull.
- Pela, renta i parteix les patates a dauets.
- Afegeix les patates a la cassola amb els cigrons nets i
escorreguts i una mica de colorant en pols.
- Fes-ho coure a foc lent, fins que les patates estiguin
fetes.
- Prepara una picada amb la llesca de pa, l’all rostit, les ametlles
sense pela i comí en gra. Afegeix la picada al final de la cocció i
remena-ho molt bé.
