Recepta de coques de sardina, ingredients per a 4 persones:
- 1 rotlle de pasta de pizza fina
- 4 sardines a filets
- 200 g de mongeta tendra perona
- 8 raves mitjans
- 4 brots d’anet
- Pebre rosa
- Sal en escates
- Oli d’oliva verge extra
1. Escapceu les mongetes tendres i talleu-les al
llarg, a tires. Coeu-les 10-15 minuts en aigua bullent salada i
escorreu-les i refredeu-les immediatament.
2. Talleu els raves a llenques fines amb una
mandolina o un ganivet. Piqueu l’anet.
3. Empolseu amb farina la cara de carn dels filets de
sardina. Enfarineu la superfície de treball, poseu-hi pasta de pizza
i, amb un corró, afineu-la una mica més.
4. Talleu-ne quatre trossos i disposeu-hi al damunt
dos filets de sardina, amb la pell a la cara superior, tot prement-los
una mica.
5. Repartiu-hi les mongetes tendres per sobre i
pinteu-ne la superfície amb oli d’oliva, amb l’ajut d’un pinzell.
Espolseu-hi la meitat de l’anet i el pebre esmicolat i passeu-ho pel
forn calent, a 200ºC, 6 minuts.
6. Traieu-ho del forn i repartiu-hi pel damunt les
llenques de rave, la resta de l’anet i escates de sal.