PRENSA

Sigue la actualidad de los supermercados Bonpreu y Esclat a través de la sección de prensa

angle-left Atrás

L’Èrica arriba a Girona amb la col•laboració de Bonpreu i Esclat

L’Èrica arriba a Girona amb la col•laboració de Bonpreu i Esclat

26/septiembre/2018
  • ÈRICA, el bus autònom de la gira catalana, arriba a Girona en el seu recorregut per vuit municipis durant els mesos de setembre i octubre. Des de l’inici de la gira ja ha transportat més de 6.000 ciutadans
  • És una iniciativa pionera que permetrà experimentar, per primera vegada a Catalunya, la posada en marxa d’un transport públic amb vehicle autònom
  • L’acord reforça el compromís del Grup Bon Preu per la sostenibilitat i l’eficiència energètica

 

El Grup Bon Preu col•labora, juntament amb l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, amb La Gira Catalana del Bus Autònom.

El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, el president de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Jordi Xena, el director de Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a Girona, Pere Saló, la vicerectora de Territori i Compromís Social, Sílvia Llach i el president d’ASETRANS, Àlex Gilabert i el Cap de Relacions Externes del Grup Bon Preu, Josep Castany, han assistit aquest matí a l’acte d’inauguració, al Campus Montilivi de la Universitat de Girona.

El cap de Relacions Externes del Grup Bon Preu, Josep Castany, ha assenyalat que "Bon Preu és una empresa que es dedica a la distribució alimentària i, per tant, és una empresa que està molt preocupada per tots els temes de sostenibilitat i per fer la seva activitat de la manera més sostenible possible. Per això ens sentim molt còmodes col•laborant amb aquestes iniciatives que aposten per la sostenibilitat". Actualment, el Grup Bon Preu compta amb tres supermercats Bonpreu a Girona i un punt de recollida Esclat Online.

La iniciativa permetrà experimentar, per primera vegada a Catalunya, la posada en marxa d’un transport públic amb vehicle autònom a les nostres ciutats. Els municipis catalans podran conèixer, en primera persona, com funciona un autobús autònom i quins són els seus avantatges; els més remarcables són la seguretat, la sostenibilitat, la flexibilitat i l’accessibilitat. El bus ÈRICA és 100% elèctric, fet que ajuda a reduir la contaminació sonora i atmosfèrica de les ciutats. La interconnectivitat del sistema afavoreix un transport, que pot atendre les necessitats de la ciutadania d’una manera més ràpida, que fomenta la intermodalitat i redueix congestions. En aquest sentit, promou una mobilitat més sostenible.

La gira es durà a terme els mesos de setembre i octubre, de manera que després de Sant Cugat, Terrassa, Sabadell i Girona el bus ÈRICA també circularà per El Vendrell, Reus, Martorell i Vic. Els ciutadans podran pujar-hi gratuïtament i conèixer de primera mà com funciona aquest nou sistema de transport.

Filosofia i compromís Bon Preu: aposta per la sostenibilitat i l’eficiència energètica

El compromís de Bon Preu és mantenir el màxim equilibri entre el desenvolupament de la seva activitat, la preservació del medi ambient i la contribució al benestar de la societat. Desenvolupar l’activitat comercial de manera sostenible és un dels objectius principals de gestió dels establiments i es reflecteix en les mesures que el Grup ha anat implantant per assolir la màxima eficiència en tots els processos. Aquestes accions es tradueixen en un major estalvi d’energia, la generació d’energia renovable i la gestió i reciclatge dels residus generats.

La construcció dels nous supermercats incorporen totes les millores tecnològiques de sostenibilitat i ecoeficiència, que permeten estalviar el 35% del consum d’energia d’un local comercial d’aquestes característiques i reduir un 40% les emissions de CO2 a l’atmosfera. Totes les noves instal•lacions del Grup Bon Preu estan pensades per reduir al màxim el consum energètic amb un sistema de gestió que les regula de manera eficient. Al Grup vam ser dels primers a Catalunya en obtenir la certificació energètica “A” dels edificis, que concedeix la Generalitat.

Más entradas de blog

Nou supermercat Esclat a Tossa de Mar

L’establiment té una superfície de vendes de 1.799 m² i 111 places d’aparcament Amb...

El Grup Bon Preu s’adhereix a la campanya contra el malbaratament alimentari

Sota el lema de “L’Alimentació no té desaprofitament, aprofita-la” es celebra la 1ª setmana...

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Más información.