PREMSA_TITOL_PAGINA

PRENSA

Sigue la actualidad de los supermercados Bonpreu y Esclat a través de la sección de prensa

null

Blogs (Prensa)

La campanya Una poma per la vida recapta 65.000€ per l’esclerosi múltiple

12/noviembre/2019
  • Els supermercats Bonpreu i Esclat han col·laborat amb la Fundació Esclerosi Múltiple per recaptar fons destinats a iniciatives per aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple
  • S’han venut 43.350 pomes solidàries en només dos dies (25 i 26 d’octubre)
  • Més de 400 voluntaris i voluntàries, entre associacions i particulars, s’han sumat a la iniciativa per animar la compra de pomes solidàries

 

La 12a edició de la campanya solidària “Una poma per la vida”, impulsada per la Fundació Esclerosi Múltiple i els supermercats Bonpreu i Esclat, ha aconseguit vendre 43.350 pomes en només dos dies, que es tradueix en una recaptació total de 65.025 euros.

Els fons recaptats amb aquesta campanya solidària, que va celebrar-se els dies 25 i 26 d’octubre a tota Catalunya, es destinaran íntegrament a la Fundació Esclerosi Múltiple, que treballa per acompanyar les persones amb esclerosi múltiple (EM) des del moment del diagnòstic i oferir els serveis necessaris en funció de l’evolució de la malaltia: neurorehabilitació, intermediació laboral o suport psicològic.

Per aconseguir-ho, s'ha comptat amb l'ajuda d’un equip de més de 400 voluntaris i voluntàries, molts d’ells persones amb esclerosi múltiple, que s'han sumat a la iniciativa. Tots ells han col·laborat en aquesta nova etapa de la campanya amb la cadena Bonpreu i Esclat per vendre el màxim de pomes solidàries que, com a novetat aquest any, han estat pensades per regalar i personalitzar amb quatre divertits missatges. 

Una altra de les grans novetats d'aquest any ha estat l’aposta pel producte de proximitat. Totes les pomes venudes provenien de les comarques de Lleida i de Girona, contribuint a l'economia local i a la protecció del medi ambient. La campanya, ha comptat amb la participació, com a padrins, del presentador de televisió Quim Masferrer, la periodista Xantal Llavina, l’actriu Lloll Bertran i el Mag Lari, que van fer una crida a la participació ciutadana a través de les seves xarxes socials.

Una de les dades que deixa la campanya de 2019 és el rècord de pomes venudes en un mateix establiment. El Bonpreu de Banyoles ha batut tots els registres d'anys anteriors amb un total de 1.097 pomes venudes en només 48 hores. També han batut rècord els establiments de Centelles i Valls que van vendre 975 i 941 pomes respectivament. No és la primera vegada que els veïns i veïnes de Banyoles demostren la seva solidaritat amb aquesta malaltia. I és que, el passat 22 de setembre, més d'1.700 persones es van reunir per participar en la segona edició de la marxa solidària "Fem la volta a l'Estany".

 

Què és l’esclerosi múltiple?  

L'esclerosi múltiple és una malaltia neurològica crònica del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal. No és hereditària, ni contagiosa, ni mortal, però no té cura i avui dia és la segona causa de discapacitat neurològica en adults joves, és a dir, en persones entre els 20 i 40 anys, afectant sobretot les dones. Té múltiples manifestacions i es pot presentar de manera diferent en cada persona. Prop de 47.000 persones conviuen amb la malaltia a l’Estat Espanyol, unes 7.500 a Catalunya.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.