PREMSA_TITOL_PAGINA

PREMSA

Segueix l'actualitat dels supermercats Bonpreu i Esclat a través de la secció de premsa

null

Blocs (Premsa)

Bon Preu reforça l’àrea de compliment normatiu i constitueix un Comitè d’Ètica i Valors

07/de febrer/2023
  • El Grup crea aquest nou òrgan per continuar consolidant la seva cultura de compliment i bon govern corporatiu
  • Bon Preu també ha ampliat recentment el seu pla d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes, pioner en el sector de la distribució de Catalunya
  • Aquestes iniciatives s’emmarquen dins del Codi Ètic de Grup Bon Preu, elaborat el 2009, i que garanteix un comportament ètic i responsable en el desenvolupament de l’activitat de la companyia

Bon Preu, dins del seu compromís per l’equitat, la transparència i la responsabilitat empresarial, avança en la seva estratègia de bon govern corporatiu i en la consolidació del seu marc normatiu i de bones pràctiques. Així, la companyia ha decidit constituir un Comitè d’Ètica, Valors i Compliment, que vetllarà pel compliment i la difusió interna dels codis de conducta i pràctiques responsables del Grup.

Aquest comitè, que està conformat per diferents perfils especialistes d’àrees com Legal, Compliance o Recursos Humans, s’encarregarà de continuar impulsant l’actualització constant de les polítiques que formen part del Codi Ètic del Grup, i que van dirigides a persones treballadores, col·laboradors i proveïdors. Aquesta eina, creada el 2009, garanteix un comportament ètic i responsable de Grup Bon Preu i de tots els professionals que en formen part.

L’objectiu és contribuir a un món respectuós amb els drets humans, les normes laborals, el medi ambient i la lluita contra la corrupció, en línia amb els principis fonamentals establerts en el Pacte Mundial de les Nacions Unides. Com a part d’aquest compromís, el Grup compta, per exemple, amb diferents mesures en matèria de Política Corporativa Contra la Corrupció i el Frau, Política Anticorrupció o Política Corporativa de Regals i Atencions, entre d’altres.

Bon Preu referma l’aposta per la igualtat de gènere
L’establiment i desenvolupament de polítiques que integrin la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes és també una prioritat per l’empresa. En aquest sentit, recentment el Grup ha actualitzat i ampliat el Pla d’Igualtat d’oportunitats entre dones i homes de Bon Preu, vigent fins al 2025.

El primer Pla d’Igualtat del Grup es va implementar l’any 2009, sent la primera empresa catalana del sector de la distribució en comptar amb aquesta eina de gestió. Des de llavors, aquest document s’ha anat actualitzant per incloure noves mesures per reforçar la igualtat d’oportunitats com a principi estratègic.

En el marc d’aquest Pla d’Igualtat també s’ha acordat una llicència retribuïda per acompanyament de menors i dependents. A més, s’ha aprovat el Protocol de Prevenció de l’Assetjament Sexual, amb l’objectiu de garantir llocs de treball segurs i saludables, un ambient lliure de comportament de caràcter o connotació sexual indesitjables, així com de comportaments que afectin la integritat moral. En aquest sentit, el 31 de desembre de 2022 el Grup comptava amb una plantilla formada per més de 9.400 persones treballadores, de les quals 284 ocupen posicions de comandament i un 58% son dones.

Sobre Grup Bon Preu
El Grup Bon Preu és una empresa catalana referent en el sector de l’alimentació, compromesa amb els ciutadans i el territori. El seu propòsit és facilitar el dia a dia dels seus clients, oferint serveis bàsics i quotidians en l’alimentació amb Bonpreu i Esclat i BonpreuEsclat supermercat online, carburants amb EsclatOil, i energia a través de la comercialitzadora elèctrica BonpreuEsclat Energia.

La seva activitat s’orienta al mercat català, amb l’anhel d’oferir els millors productes frescos i de proximitat en alimentació, una millora constant en la sostenibilitat i medi ambient i amb els millors preus. El Grup Bon Preu compta amb 133 supermercats Bonpreu; 54 supermercats Esclat; 22 centres de recollida de la compra a BonpreuEsclat Online i dona servei a domicili a més de 3,5 milions de persones al territori; té 58 benzineres EsclatOil i 13 minimercats, i més de 40.000 llars que confien en la seva comercialitzadora elèctrica BonpreuEsclat Energia.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.