PREMSA_TITOL_PAGINA

PREMSA

Segueix l'actualitat dels supermercats Bonpreu i Esclat a través de la secció de premsa

null

Blocs (Premsa)

El grup Bon Preu inicia els tràmits per obrir un Esclat a l’antiga fàbrica Vives Vidal d’Igualada

18/de gener/2018
  • La proposta presentada representa una inversió de més de 13M€, la recuperació d’un edifici industrial emblemàtic i la creació de més 100 llocs de treball directes.
  • L’Ajuntament valora positivament la iniciativa pel seu impacte econòmic i social sobre la ciutat.

El Grup Bon Preu ha presentat a l’Ajuntament d’Igualada el projecte per obrir un nou Esclat ubicat a l’antiga fàbrica Vives Vidal d’Igualada situada al carrer de Lleida d’aquest municipi. En aquests moments s’estan acabant de tancar els tràmits perquè el projecte s’aprovi i pugui tirar endavant.

Amb la construcció del nou Esclat es preveu recuperar un edifici emblemàtic que va formar part de la història de la industria tèxtil de la localitat. Està previst conservar part de l’edifici i realitzar millores en la mobilitat i urbanització de l’entorn de la zona.

El nou Esclat tindrà una sala de vendes d’uns 3.900 m² i disposarà de gairebé 400 places d’aparcament. L’edifici disposa de 3 plantes i soterrani. En una d’aquestes plantes s’ubicarà el supermercat. Una altra planta de 1.600 m² se cedirà a l’Ajuntament d’Igualada perquè pugui destinar-la a equipaments municipals.

El Grup Bon Preu invertirà 13 milions d’euros en la construcció del nou establiment. Serà el primer Esclat a Igualada i aquesta inversió forma part de la política d’expansió de la companyia que ha anunciat inversions per valor de 140M€ per  aquest exercici. El Grup Bon Preu en aquests moments ja té un altre establiment a la comarca de l’Anoia, concretament l'Esclat de Piera.

Amb l’obertura del nou Esclat d’Igualada es generaran aproximadament 100 llocs de treball de manera directa a la localitat, que es cobriran principalment amb ciutadans d’aquesta població. S’estima que la construcció i obertura d’aquest establiment pot ocupar 350 llocs de treball indirectes.

Amb la construcció d’aquest nou Esclat es contribueix al desenvolupament urbanístic del municipi i a l’oferta comercial de la localitat. En el projecte presentat s’incorpora el condicionament de l’entorn urbanístic i la millora de la mobilitat amb la construcció d’una nova rotonda a l’extrem nord del carrer Sant Josep i l’ampliació de la rotonda existent a l’extrem nord del carrer Lleida.

Fonts de l’Ajuntament valoren positivament aquesta iniciativa privada:
“L’Ajuntament d’Igualada valora positivament la iniciativa de Bon Preu d’apostar per la recuperació i aturar la degradació d’una fàbrica emblemàtica com és la Vives Vidal i també la bona disposició mostrada per l’empresa a l’hora de trobar les solucions adequades que garanteixin una bona mobilitat davant l’increment de trànsit que comportarà aquesta implantació. L’Ajuntament també posa en valor la generació de llocs de treball directes que implicarà l’arribada de Bon Preu, la dinamització que pot suposar a la zona concreta on es vol establir i la futura cessió a l’Ajuntament d’un espai de l’edifici, que es preveu destinar a la promoció de sectors econòmics locals.”

Aquesta operació requereix una modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbanística, que passarà pel proper ple municipal.

Aposta per la sostenibilitat i l’eficiència energètica
Totes les noves instal·lacions del Grup Bon Preu estan pensades per reduir al màxim el consum energètic amb un sistema de gestió que les regula de manera eficient. El Grup va ser dels primers a Catalunya en obtenir la certificació energètica “A” dels seus edificis, que concedeix la Generalitat.

L’Esclat d’Igualada es construirà de manera sostenible i ecoficient per tal que permeti estalviar el 35% del consum d’energia habitual d’un local comercial d’aquestes característiques i reduir un 40% les emissions de CO2 a l’atmosfera.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.