PREMSA_TITOL_PAGINA

PREMSA

Segueix l'actualitat dels supermercats Bonpreu i Esclat a través de la secció de premsa

null

Blocs (Premsa)

Els clients de Bonpreu i Esclat donen 58.491€ a la Alzheimer Catalunya Fundació

15/d’octubre/2020
  • La recaptació s’ha portat a terme a través de l’Arrodoniment Solidari als establiments del Grup Bon Preu i s’han realitzat 341.242 donacions.
  • L’import va destinat a Alzheimer Catalunya Fundació i el seu projecte es centra en millorar la qualitat de vida de les persones malaltes i del seu entorn més immediat, especialment de les persones cuidadores.
  • Des del febrer de 2019, Bon Preu ha col·laborat aproximadament amb 20 associacions i s’ha recaptat més d’1,5 milions d’euros a través d’aquesta iniciativa solidària.

 

Aquest passat mes de setembre, els clients de Bonpreu i Esclat han realitzat 341.242 donacions que han fet possible recaptar 58.491€ per a la Alzheimer Catalunya Fundació a través de l’Arrodoniment Solidari de Worldcoo.

El seu projecte se centra en millorar la qualitat de vida de les persones malaltes i del seu entorn més immediat, especialment de les persones cuidadores.

En el 80% dels casos de persones amb Alzheimer és la pròpia família del malalt qui s’encarrega de cuidar-la, obligant a un algú a renunciar a la seva dedicació professional, i exercir unes tasques per les que, generalment, no està capacitat.  La Fundació Alzheimer Catalunya presta atenció a les persones que pateixen alguna demència com l'Alzheimer i al seu entorn més proper (cuidadors familiars no professionals) per acompanyar-les en el procés de la malaltia. S'ofereix una atenció holística per millorar la qualitat de l'atenció dirigits a la persona afectada per una demència i a les famílies cuidadores. Un cuidador que ha rebut suport i ajuda, redueix dràsticament el nivell de tensió emocional i en conseqüència millora l'atenció.

L’aportació a aquesta causa ha estat possible gràcies a tots/es els clients/es que en efectuar el pagament de la seva compra a Bonpreu i Esclat amb targeta bancària, han arrodonit l’import final i han decidit, voluntàriament, fer aquesta donació.

 

Bon Preu i l’Arrodoniment Solidari

Els supermercats Bonpreu i Esclat ofereixen a tots els clients que paguin amb targeta bancària la possibilitat d’arrodonir l’import final de la seva compra i fer una microdonació a una causa social.

Des de la posada en marxa de l’arrodoniment solidari, el febrer de 2019, els clients de Bonpreu i Esclat ja han donat més d’1 milió d’euros a través de les col·laboracions amb diferents entitats com el Casal dels Infants, la Fundació Oncolliga, Save the Children, la Fundació Catalana Síndrome de Down, la Fundació Impulsa, la Vall d’Hebron Hospital Campus, Creu Roja, AFANOC i IrsiCaixa entre d’altres.

Bon Preu treballa aquesta iniciativa solidària en col·laboració amb Worldcoo, que desenvolupa i implementa canals de recaptació solidària. A través de la pàgina web https://bonpreu.worldcoo.com/ca/ es pot fer seguiment de l’estat dels projectes.

Aquest mes d’octubre, l’entitat a qui anirà destinat l’import recaptat a través de l’Arrodoniment Solidari és Càritas Catalunya amb l’objectiu que els diners recaptats ajudin a donar suport, durant 3 mesos, a persones i famílies ateses per Càritas en situació de pobresa perquè puguin accedir a l’adquisició d’aliments o productes de primera necessitat, en funció de la seva situació socioeconòmica i composició familiar, facilitant-los els mitjans econòmics i l’acompanyament, perquè siguin elles mateixes, de forma autònoma, els que s’administrin.

En total, 700 adults i infants que viuen en més de 200 llars en situació de dificultat econòmica arran de la situació de la COVID-19, podran accedir durant tres mesos a una alimentació adequada i saludable.

 

Sobre Worldcoo

Worldcoo és una empresa social que ajuda a les ONG a trobar els recursos econòmics necessaris per impulsar els seus projectes socials i de cooperació arreu del món. A través de l’Arrodoniment Solidari, els comerços poden oferir als seus clients la possibilitat d’arrodonir l’import final de la seva compra i donar els cèntims a una causa social sempre que paguin amb targeta.

La companyia aposta per la innovació, el compromís social i la total transparència dels projectes amb els que col·labora.  Des de la seva creació, ha finançat més de 445 projectes, gràcies a les més d’onze milions de donacions que s’han realitzat des de 35 països diferents. Worldcoo forma part del moviment B Corp i compta amb el recolzament de la Comissió Europa per haver format part del seu programa Horizon 2020. Més informació: https://www.worldcoo.com.

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.