PREMSA_TITOL_PAGINA

PREMSA

Segueix l'actualitat dels supermercats Bonpreu i Esclat a través de la secció de premsa

null

Blocs (Premsa)

La Fundació FERO rep 37.160€ gràcies a les aportacions dels clients de Bonpreu i Esclat

06/de març/2024
  • La recaptació s’ha portat a terme a través de l’Arrodoniment Solidari als establiments del Grup Bon Preu durant el mes de febrer i s’han realitzat 248.769 donacions en total.
  • L’import va destinat a la Fundació FERO, una fundació dedicada a la recerca oncològica translacional, concretament a un projecte anomenat DIAMAV (Diagnòstic molecular avançat) que es realitza al VHIO (Vall d’Hebron Institut d’Oncologia). L’objectiu del DIAMAV és millorar el diagnòstic i proporcionar opcions terapèutiques als pacients que no tenen clares alternatives de tractament. Gràcies a aquest programa, alguns d’aquests pacients també poden participar en assajos clínics als quals d’una altra manera no podrien accedir-hi. És important assenyalar que la meitat dels 1.200 beneficiaris a l’any del programa són referits per altres hospitals de la regió, de manera que l’impacte del programa s’estén a pacients de tot el país.
  • Aquest mes de març les donacions aniran destinades a la Fundació SERGI, concretament al projecte “Habitatge per a dones supervivents”. La fundació atén a dones que han estat víctimes de la violència masclista i que tenen necessitat d’un habitatge després de finalitzar el seu pas pels recursos especialitzats d’acolliment d’urgència.
  • Des de febrer de 2019, s’han realitzat més de 18 milions de donacions i s’han aconseguit més de 3,2 milions d’euros a través d’aquesta iniciativa solidària.

Les Masies de Voltregà, a 6 de març de 2024.

El mes de febrer els clients de Bonpreu i Esclat van realitzar 248.769 donacions que han fet possible aconseguir 37.160€ d’import net per a la Fundació FERO, a través de l’Arrodoniment Solidari, una eina desenvolupada per Worldcoo.

L’import va destinat a la Fundació FERO, una fundació dedicada a la recerca oncològica translacional, concretament a un projecte anomenat DIAMAV (Diagnòstic molecular avançat) que es realitza al VHIO (Vall d’Hebron Institut d’Oncologia). L’objectiu del DIAMAV és oferir un diagnòstic més personalitzat i proporcionar opcions terapèutiques als pacients que no tenen clares alternatives de tractament. Gràcies a aquest programa, aquests pacients poden participar en assajos clínics als quals d’una altra manera no podrien accedir-hi. Cada any més de 1.200 pacients es beneficien d’aquest projecte. És important assenyalar que la meitat dels beneficiaris del programa són referits per altres hospitals de la regió, de manera que l’impacte del programa s’estén a pacients de tot el país.

L’aportació a aquesta causa ha estat possible gràcies a tots/es els clients/es que en efectuar el pagament de la seva compra a Bonpreu i Esclat amb targeta bancària, han arrodonit l’import final i han decidit, voluntàriament, fer aquesta donació.

Aquest mes de març les donacions aniran destinades a la Fundació SERGI, concretament al projecte “Habitatge per a dones supervivents”. La fundació atén a dones que han estat víctimes de la violència masclista i que tenen necessitat d’un habitatge després de finalitzar el seu pas pels recursos especialitzats d’acolliment d’urgència.

Els objectius principals d’aquest projecte són, per una banda, promoure accions en l’àmbit de l’habitatge social per tal que les dones i els seus fills/es puguin refer la seva vida a través del suport en la reconstrucció social i personal. Per altra banda, la fundació i aquest projecte en concret busquen visibilitzar, sensibilitzar, prevenir i denunciar la violència masclista en totes les seves dimensions.

Les beneficiàries seran 37 dones que han patit violència masclista i que juntament amb les seves famílies podran refer la seva vida de manera autònoma i independent.

Bon Preu i l’Arrodoniment Solidari

Els supermercats Bonpreu i Esclat ofereixen a tots els clients que paguin amb targeta bancària la possibilitat d’arrodonir l’import final de la seva compra i fer una microdonació a una causa social.

Des de la posada en marxa de l’Arrodoniment Solidari, el febrer de 2019, ja s’han fet més de 18 milions de donacions i s’han aconseguit més de 3,2 milions d’euros a través de les col·laboracions amb diferents entitats com Amics de la Bressola, Oxfam Intermón, Street Child, Vall d’Hebron Institut de Recerca, Projecte Home Catalunya, Fundació Pau Costa, Fundació Enllaç, Fundació Althaia, Fundació Vicki Bernadet, Fundació Roure i IDIBELL, entre d’altres.

Bon Preu treballa aquesta iniciativa solidària en col·laboració amb Worldcoo, que desenvolupa i implementa canals de recaptació solidària. A través de la pàgina web https://bonpreu.worldcoo.com/ca/ es pot fer el seguiment de l’estat dels projectes.

Sobre Worldcoo

Worldcoo és una empresa social que ajuda a les ONG a trobar els recursos econòmics necessaris per impulsar els seus projectes socials i de cooperació arreu del món. A través de l’Arrodoniment Solidari, els comerços poden oferir als seus clients la possibilitat d’arrodonir l’import final de la seva compra i donar cèntims a una causa social sempre que paguin amb targeta.

Des de la seva creació, ha finançat més de 780 projectes gràcies a les més de seixanta cinc milions de donacions que s’han realitzat des de 36 països diferents. Worldcoo forma part del moviment B Corp Horizon 2020. Més informació: https://www.worldcoo.com.

Sobre la Fundació FERO

La Fundació FERO és una fundació privada dedicada a impulsar la investigació contra el càncer. L’entitat, que va fundar el 2001 el Dr. Josep Baselga i que actualment presideix Sol Daurella, aposta per la investigació translacional, un model basat en la transmissió de resultats de la investigació bàsica a la clínica, que permet que els pacients es beneficiïn de manera més ràpida dels avenços científics contra el càncer.

La fundació és impulsora, entre d’altres, del Centre de Càncer de Mama de l’Hospital Vall d’Hebron i del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), una institució de referència a escala internacional en el camp de l’oncologia. A més, des de fa deu anys lliura les Beques FERO, destinades a impulsar les carreres de joves investigadors, i col·labora amb vint centres de recerca de tot Espanya, finançant projectes, programes i equips que estan canviant la manera com ens enfrontem amb el càncer.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.