PREMSA_TITOL_PAGINA

PREMSA

Segueix l'actualitat dels supermercats Bonpreu i Esclat a través de la secció de premsa

null

Blocs (Premsa)

Llet de cabres catalanes elabora un formatge tendre de cabra en suport a la ramaderia catalana

Bon Preu s’hi ha sumat a la iniciativa i oferirà el formatge a més de 160 botigues Bonpreu i Esclat

14/de maig/2020

Des de l’associació Llet de Cabres Catalanes, s’ha desenvolupat un nou formatge de cabra tendre en suport a la ramaderia de cabrum catalana per fer front a la crisis causada per la Covid 19, que ja va començar a afectar al sector des de l’inici de la pandèmia.

Arrel del tancament de restaurants i l’aturada en sec de l’exportació de productes, moltes formatgeries van haver de reduir la seva producció de manera dràstica i, de retruc, es va frenar la demanda de llet. Tot i així com és evident, els cicles naturals dels animals no poden aturar-se, i per això diàriament moltes granges de cabra que van trobar-se sense la recollida de la llet, van haver de començar a llençar part o la totalitat de la seva producció.

Des de Llet de Cabres Catalanes, coneixedors de la problemàtica, es va considerar que s’havia d’actuar per sustentar el sector del cabrum català. Per això, en un primer moment, les quatre formatgeries integrants de l’associació – Formatges Montbrú, Mas El Garet, Sant Gil d’Albió i Cal Quitèria - van decidir absorbir aquest excedent de llet de granges no associades, i començar a elaborar formatges de més llarga maduració. Alhora, es van iniciar converses amb l’administració pública per a buscar una solució conjunta al problema i, a més paral·lelament, es va plantejar com donar sortida de manera més immediata a tota aquesta llet.

Així va sorgir la idea d’elaborar un formatge de cabra tendre de tall, pensat per al consum diari i que pogués ser distribuït a través de la gran superfície. El Grup Bon Preu, propietària de les ensenyes Bonpreu i Esclat, de seguida va donar el seu suport al projecte i va decidir incorporar aquesta nova referència al servei de tall de les xarcuteries de més de 160 establiments Bonpreu i Esclat.

En un temps rècord de tres setmanes, les quatre formatgeries s’han coordinat telemàticament per idear la recepta del formatge, compartir diferents tècniques, elaborar-lo de manera conjunta i, finalment, poder servir aquesta setmana passada una comanda de fins a 6 palets de formatges Il·lusió als supermercats Bonpreu i Esclat.

Encara que aquest sigui un formatge destinat al servei al tall a les xarcuteries, des de Llet de Cabres Catalanes s’ha treballat perquè tingui una imatge molt diferencial en el mostrador, amb una etiqueta que atorga el protagonisme als ramaders i ramaderes i alhora, evoca al consum  local i de proximitat, ara més necessari que mai.

Recordar que el segell de qualitat agroalimentària Llet de Cabres Catalanes ja va néixer amb l’objectiu de defensar i potenciar el sector del cabrum de llet del país, fixant un preu estable de la llet de cabra que fos digne pel ramader i el formatger. Mantenir una producció amb uns estàndards de qualitat superiors als de la normativa vigent, tenir present el benestar animal i la
sostenibilitat, és el que fa que el ramader pugui aconseguir una llet de cabra d’altíssima qualitat,
i alhora, que les formatgeries continuïn elaborant grans formatges catalans, com ja fan des dels darrers anys.

Ara, amb aquesta nova iniciativa, des de Llet de Cabres Catalanes es vol continuar apostant pel sector ramader, ajudant a mantenir les produccions i l’estabilitat en el preu de la llet de cabra a Catalunya, aconseguint així l’objectiu de l’associació, que tan ramaders com formatgers es guanyin la vida de manera digna, i així poder superar aquesta crisis sanitària i econòmica de manera conjunta.

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.