Ingredients per a 4 persones:
4 tomàquets
2 boles de mozzarella
fulles d’alfàbrega
100 ml d’oli d’oliva verge extra
un grapat de nous
8 anxoves de l’Escala
llet
farina
Per a l'oli d'alfàbrega:
fulles d'alfàbrega
100 ml d'oli d'oliva verge extra
Preparació:
- Neteja les anxoves. Dessala-les sota un raig d’aigua freda, una
bona estona. Separa els filets de les espines. Posa els filets en
una safata, coberts d’oli d’oliva. Submergeix les espines en llet,
com a mínim 30 min.
- Talla els tomàquets i la mozzarella a rodanxes.
- Esmicola les nous.
- Asseca bé les espines d’anxova amb una mica de paper de cuina,
enfarina-les i fregeix-les, en oli abundant, 1 min. Han de quedar
torradetes.
- Talla les anxoves a bocinets.
-
Per a l'oli d'alfàbrega: tritura l’oli amb les
fulles d’alfàbrega.
- Fes capes de tomàquet, anxoves, nous picades i formatge, com si
fos una torre.
- Amaneix-ho amb l’oli d’alfàbrega i acaba-ho amb les espines d’anxova.
