BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Arròs saltat amb verdures i gambes

14/de gener/2022

Ingredients per a 4 persones:

  • 300 g d’arròs llarg
  • 1 manat d’espàrrecs verds
  • 1 manat d’alls tendres
  • 1 pastanaga
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba tendra
  • brots de soja fresca
  • 100 ml de salsa de soja
  • 24 gambetes crues i pelades
  • sèsam torrat
  • oli d’oliva verge extra

Preparació:

  1. Bull l’arròs en aigua abundant amb una mica de sal, uns 15 min. Escorre’l, refresca’l i reserva’l.
  2. Treu la primera capa dels alls tendres i talla’ls a dauets (quan arribis a la part verda, talla’n una mica i rebutja la resta). Pela la pastanaga i talla-la a la juliana (a làmines fines) o a dauets.
  3. Pela, si tens un pelador dentat, el pebrot verd. Rebutja les llavors i fes-lo a tires o a dauets. Pela i talla la ceba tendra a làmines. Trenca la base dels espàrrecs per on es deixen (hi ha un moment que es trenquen perfectament) i pela la tija. Talla’ls a daus.
  4. En una paella ben gran o, encara millor, en un wok, cou la ceba tendra, la pastanaga, els espàrrecs i el pebrot, amb un bon raig d’oli, a foc baix, uns 10 min. Afegeix-hi els alls tendres i cou-ho uns 3 min més.
  5. Posa-hi l’arròs, la salsa de soja, les gambes i els brots de soja fresca. Remena-ho una mica, a foc fort, perquè l’arròs s’enrosseixi i la soja amari tots els ingredients.
  6. Quan vegis que les gambes han canviat de color –en cap cas esperaràs més de 5 min–, posa-hi un bon grapat de sèsam torrat i serveix-ho.

 

Més entrades de blogs

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.