La carn és un aliment ric en proteïnes,
alguns minerals i vitamines. També conté diferents quantitats de
greixos en funció de l’animal i de la part o peça que escollim. Els
experts recomanen consumir carn un màxim de tres a quatre cops per
setmana, i d’aquests, la carn vermella un màxim de dos. Com podem
distingir entre carn blanca i carn vermella? Per carn vermella entenem
aquella carn provinent dels mamífers, més muscular i rica en ferro,
que és el que li dona el color vermellós, com ara de bou, vedella,
porc, xai, cavall i cabra, sigui fresca, picada, trossejada o
congelada. La carn blanca, en canvi, és la procedent de la majoria
d’aus i de conill.
La nostra carn de l’ERA
A Bonpreu i Esclat hi trobaràs tot tipus
de carn, originària de granges i ramaderies catalanes que han estat
seleccionades amb cura pels nostres especialistes. Una alimentació de
qualitat i el respecte als ritmes de criança de cada animal ofereixen
una carn excel·lent, més tendra i gustosa, que podràs gaudir en
qualsevol ocasió. Així és la nostra carn de L’ERA, un producte de
proximitat i amb una criança de categoria superior. Pots escollir
entre el porc, el conill, la vedella, el xai o el pollastre de L’ERA.
Te n’expliquem alguns detalls:
-El porc de l’ERA és de raça Duroc. Té
una millor infiltració de greix i és de més qualitat. El trobaràs més
tendre i gustós que cap altra.
-El conill de l’ERA és de creixement
lent i de raça d’ulls negres. L’alimentació que se li dona s’acompanya
d’espígol i romaní, que milloren la textura final de la carn.
-La vedella de l’ERA prové de granges on
es crien vedelles femelles destinades exclusivament a la carn de
l’ERA. El resultat és una carn melosa, gustosa i amb un color rosat intens.
-El xai de l’ERA, de carn molt tendra,
és ideal per fer a la brasa. Durant els primers tres mesos les cries
s’alimenten de cereals purs.
-El pollastre de l’ERA prové d’una raça
de creixement lent. Els animals són criats durant 56 dies en granges
on es vigilen la densitat, l’alimentació i el comportament que tenen
com a tret més diferencial.
Carnissers experts
A les carnisseries de Bonpreu i Esclat
comptem amb professionals experts que et podran assessorar de manera
personalitzada. Podràs resoldre qualsevol dubte sobre la peça o el
tall de carn que necessitis i, a més, s’encarregaran de preparar-te el
producte perquè aconsegueixis els millors resultats.
Als nostres taulells, hi trobaràs una
carn per a cada ocasió: vedella, porc, xai, conill, pollastre, xai,
magret d’ànec, salsitxes i hamburgueses fetes amb la millor carn –de
vedella, de pollastre, d’indiot, de poltre o ecològica–. Pots optar
per una vedella ecològica de la raça bruna dels Pirineus; tastar el
poltre i el xai, o escollir el millor tall de cabrit per als dies més especials.
Si prefereixes comprar la carn envasada,
a l’etiqueta hi trobaràs tota la informació que necessites. Així
sabràs què compres i podràs valorar la qualitat del producte. També
s’hi especifiquen els ingredients, el valor nutricional i els
components al·lergògens de cada producte. A més, podràs descobrir el
nostre nou envàs, més prim i compacte, i que ocupa poc espai i permet
estalviar un 70% de plàstic. El trobaràs per envasar la vedella
ecològica de l’ERA, el porc ecològic, els elaborats ecològics, i el
pollastre i l’indiot ecològics.
Un àpat diferent
Ja has tastat els nostres marinats? A
Bonpreu i Esclat hi trobaràs una gran diversitat d’elaborats ideals
per a cada època de l’any: aletes de pollastre amb salsa pepperoni,
pit de pollastre a daus amb fines herbes, costella de porc amb salsa
barbacoa o vedella filetejada amb salsa de bolets. I, per a cada època
de l’any, tenim elaborats amb productes de temporada, com la botifarra
de trompetes de la mort, la botifarra d’escalivada, les hamburgueses
d’espàrrecs o les botifarres i les hamburgueses de calçots.
En cas que vulguis preparar les teves
especialitats a casa, t’oferim alguns consells perquè en puguis treure
el màxim profit:
-Si fas la carn a la graella o a la
planxa, recorda que com més duri la cocció, més seca quedarà la peça.
El millor és coure-la entre 3 i 5 minuts per cada costat, a foc alt o mitjà.
-Prepares una barbacoa? Treu la carn de
la nevera una estona abans de coure-la i pinta-la amb una mica d’oli,
així es courà d’una manera més uniforme.
-Dona un toc original a la teva carn amb
una marinada de només mitja hora. La carn adquirirà tot un món de
matisos nous. Pots utilitzar herbes aromàtiques, gingebre, soja, etc.
El resultat serà realment espectacular!
-Vols cuinar peces grans? Recorda que el
forn és ideal per cuinar la carn d’una manera saludable, i l’opció
ideal per a aquest tipus de carn.
-La vedella guanya sabor si la deixes
reposar 24 o 48 hores a la nevera. D’aquesta manera aconseguiràs una
carn suau, melosa i aromàtica.
A Bonpreu i Esclat t’ho posem fàcil
perquè puguis gaudir d’un àpat amb la millor carn, procedent de
proveïdors de qualitat, que tenen un compromís ferm amb el medi
ambient i el respecte a l’animal. Gaudeix-la sol, amb la família o els
amics! Bon profit!
