BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

angle-left Vés enrere

Bacallà confitat amb trinxat d’espinacs i bolets, panses i pinyons

Bacallà confitat amb trinxat d’espinacs i bolets, panses i pinyons

09/d’abril/2020

Ingredients per 2 persones:

Per al trinxat

  • 2 patates senceres de la varietat monalisa
  • 250 g. d’espinacs frescos
  • 100 g. de bolets frescos del tipus de conreu petits
  • 1 raig d’oli d’oliva
  • 1 pessic de sal
  • 1 pessic de pebre negre
  • Oli d’all i julivert

 

 Per al bacallà confitat:

  • 2 trossos de bacallà dessalat d’uns 150 g. cadascun
  • Oli de gira-sol
  • Pell de taronja, farigola, romaní

 

Per als pinyons i panses:

  • 1 grapat de pinyons
  • 1 grapat de panses
  • Un xic d’oli d'oliva verge extra
  • 1 gra d’all
  • Un raig de moscatell

 

Altres:

  • 4 fulles fresques d’espinacs

 

Preparació: 

1. Per al trinxat: fes bullir les patates senceres amb la pell. Un cop bullides, pela-les i fes-ne un puré amb una forquilla (mai en batedora elèctrica). Posa-hi oli i salpebra-ho.

2. Mentrestant, en una paella salta els espinacs frescos 1 minut. En acabat, retira'ls de la paella.

3. A la mateixa paella, aboca-hi un xic d’oli d’all i julivert i salta els bolets. Afegeix-hi la patata i els espinacs i remena-ho bé perquè quedi com una massa de patata amb espinacs i bolets. Retira-ho de la paella i reserva-ho.

4. Per al bacallà confitat: Posa en una cassola l’oli de gira-sol amb les herbes i les pells de taronja. Escalfa lleugerament l’oli i afegeix-hi el bacallà. Deixa-ho a foc molt lent durant uns 5 minuts aproximadament i, després, eixuga l'oli amb un paper absorbent.

5. Per als pinyons i panses: En una paella, salta lleugerament els pinyons amb un xic d’oli. Lamina un all ben fi i daura'l a la mateixa paella fins que en quedin xips cruixents. Posa-hi les panses en remull amb el moscatell uns 5 minuts i després salta-les amb el mateix oli dels pinyons.

6. Pica els pinyons, les xips d'all i les panses i mescla-ho amb una mica d’oli i sal. Ha de quedar un oli ben espès.

Muntatge:

  • En un cercle d'acer, col·loca el trinxat i marca'l en una paella perquè quedi ben cruixent pels dos cantons. Posa-ho al centre del plat.
  • Al damunt, afegeix-hi el bacallà amb algunes fulles fresques d’espinacs i l’oli de pinyons, alls i panses al voltant.

 

 

Més entrades de blogs

Tot el que has de saber del bacallà, el rei de la Quaresma

És un dels peixos més consumits al nostre país, especialment per Quaresma i Setmana...

La mona té molta història

Per a molts catalans, el Dilluns de Pasqua és conegut també com el dia de la mona, i no...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu el seu ús. Més informació.