BLOG

A través del blog de Bonpreu i Esclat, podràs mantenir-te al dia sobre nutrició, gastronomia i molts altres aspectes del nostre territori.

angle-left Vés enrere

Barquetes de calamars

Barquetes de calamars

26/de maig/2017

Tens convidats a casa i vols sorprendre'ls amb un original alhora que senzill aperitiu? Doncs, no t'ho pensis més i prepara aquestes barquetes de calamars, que de ben segur els deixarà a tots bocabadats. Per preparar-les, farem servir el flautí tradicional que trobaràs a les fleques de Bonpreu i Esclat; un pa blanc elaborat amb massa mare que es caracteritza per una crosta cruixent i la seva molla lleugera i esponjosa.

Així mateix, també trobaràs tota la resta d'ingredients als nostres supermercats. No t'ho pensis més i anima't a preparar aquestes barquetes de sabor mariner!

Ingredients:

  • Calamars frescos
  • Cibulet
  • 1 flautí tradicional
  • Oli d’oliva

Per a la maionesa:

  • 1 ou
  • Suc de llimona espremuda
  • 1 got d’oli d’oliva 
  • Sal

Elaboració:

  1. Deixa un ou a temperatura ambient i després trenca’l. Aboca’l al got de la batedora, afegeix-hi el suc de llimona, un polsim de sal i un got d’oli d’oliva. Tritura-ho mantenint la batedora fixa fins que la maionesa quedi espessa. Quan l’emulsió hagi agafat prou cos, mou la batedora suaument fins que aconsegueixis la textura d’una salsa.
  2. Renta bé els calamars i talla’ls en forma d’anelles.
  3. Escalfa una paella al foc amb una mica d’oli i salta els calamars fins que et quedin ben dauradets. Reserva’ls.
  4. Pica el cibulet ben fi i reserva’l.
  5. Talla el pa per la meitat i parteix-lo en llesques descartant-ne el crostó. Unta la base de cada llesca amb la salsa maionesa, afegeix-hi els calamars i, finalment, empolsa-ho tot amb cibulet. Serveix-ho.

Més entrades de blogs

Salmó a la papillota

Has cuinat mai a la papillota ? Es tracta d'una tècnica molt saludable, que consisteix en...

Fes el teu donatiu solidari on-line!

Ara ja és possible fer aportacions solidàries on-line, ja sigui des del telèfon mòbil a través...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu el seu ús. Més informació.