BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Com celebren el Nadal a altres països del món?

05/de desembre/2018

El Nadal és una festivitat celebrada arreu del món, encara que té més presència en països amb una comunitat cristina important. Cada lloc, té les seves receptes, tradicions i ceremòmines. Coneixeu com és el Nadal a altres zones del planeta!

Japó

Podríem pensar que un país on el cristianisme és molt minoritari no celebra el Nadal. Però, en el cas del Japó, això no és veritat. En el vessant gastronòmic, per Nadal triomfa la visita a una cadena de menjar ràpid que serveix pollastre fregit i, des del punt de vista dolç, és tradició menjar Christmas cake, un pastís de pa de pessic, amb nata i maduixes.

A més, encara que no sigui una festivitat oficial, als japonesos els agrada decorar amb el principals símbols del Nadal. Les cases i els carrers s’inunden de Santa Claus, rens i espectaculars jocs de llums anomenats Christmans illuminations.

Estats Units

Si sou aficionats als programes de decoració de la televisió, haureu vist que moltes cuines americanes tenen dos forns. Per què? Doncs per poder coure el gall dindi en un mentre es fa la resta del menjar en l’altre. En un país on tot es magnifica —també el menjar—, per Nadal, com per Acció de Gràcies, és tradició menjar gall dindi farcit.

És molt típic que en l'àmbit familiar, les famílies dediquin temps a decorar la casa, tant per dins com per fora. Quan totes les cases estan decorades, els més petits de la casa surten pel seu barri a admirar els dissenys nadalencs dels veïns.

Alemanya

Com que Catalunya és país de vins, ens sembla un disbarat la possibilitat de beure’n de calent. Però a molts països centreeuropeus, com Alemanya, el vi calent i especiat, el glüwhein, és la millor manera de suportar les temperatures gèlides. Per tastar-lo aquí, el podeu preparar a casa barrejant vi, canyella, sucre, anís i taronja.

Els mercats de Nadal a Alemanya també són un emblema d’aquesta festivitat al país germànic. Cada poble i ciutat organitza fires—les ciutats en tenen una a cada barri normalment— en què les botigues munten paradetes en què venen roba, decoració nadalenca i menjar de tota mena.

Àustria

Si el vi calent és la millor manera de fer-nos passar el fred, la manera més interessant d’agafar energies és menjant el pa nadalenc per excel•lència. Es tracta del Christstollen, un pa amb panses i fruita confitada, i cobert de sucre que forma part de la tradició del dia de Nadal a diversos països, com ara a Àustria.

Portugal

Si us pensàveu que el tortell de Reis era un invent català, us equivoqueu. Tampoc no és un invent portuguès, tot sigui dit, sinó que sembla que l’autoria és dels francesos. Sigui com sigui, de la mateixa manera que nosaltres el gaudim en dia de Reis, a Portugal i al Brasil en mengen tot el Nadal, des del 25 de desembre fins el 6 de gener. En diuen bolo rei i utilitzen els mateixos ingredients, és per això que la recepta és molt semblant al nostre postre.

Canadà

De bastons de caramel se’n troben a tot arreu, però els candy canes són una tradició canadenca que s’ha exportat arreu del món —a Edmonton, la capital d’Alberta, els han dedicat un carrer i tot—. Amb els colors típics del Nadal —vermell, verd i blanc—.

Per tota la resta, els canadencs celebren aquestes festes de manera similar als estatunidencs: ornamentant les cases i els espais públics amb espectaculars i grans decoracions, tot seguint l’esperit d’Amèrica del Nord.

Mèxic

Els tamales són uns farcells embolicats amb fulles de plàtan o de blat de moro típics de la cuina de molts països de l’Amèrica Llatina. A Mèxic tenen un protagonisme especial per Nadal i es preparen amb tota mena de farcits: de carn, de peix, vegetals, dolços... De fet, es diu que al país asteca n’hi ha més de 5.000 varietats.

També és tradicional en aquestes festes trencar una pinyata de 7 puntes que simbolitzen els set pecats capitals. En picar-la ben fort amb un bastó i els ulls tapats, cauen caramels de dins d'ella, representant així la gratitud de Déu per vèncer el pecat.

Suècia

Les salaons de peix i l'anet són dos protagonistes de la gastronomia sueca i formen part del gubbröra, una de les receptes tradicionals del país escandinau, consistent en una pasta d'anxoves sueques —força diferents de les nostres—, ou i anet que se serveix amb pa.

El Nadal en aquest país dura quasi un més. Inicien les vacances de Nadal el 13 de desembre, amb el Festival de Santa Lucía, i les finalitzen el 13 de gener, dia en què celebren el Tjugondag Knut o 'saqueig de l'arbre de Nadal', que consisteix a treure les decoracions per tornar a la normalitat.

Austràlia

Segur que heu sentit parlar moltes vegades del ponx d’ou. Doncs això és, precisament l’eggnog, un còctel que, per Nadal, agafa tot el protagonisme a molts països anglosaxons, com Austràlia. Es tracta d’una beguda preparada a base de brandi, ou, llet, vainilla i nou moscada.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.