Ingredients per a 4 persones
400 g de remolatxa
1 ceba
1 poma verda
2 penques d’api
½ pebrot vermell
1 llimona
1,5 l de brou de verdures
100 ml de nata líquida
20 g de mantega
2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
1 culleradeta de comí
2 branquetes de farigola
1 fulla de llorer
anet fresc
sal
pebre blanc mòlt
- Peleu la ceba, les remolatxes i la poma i talleu-les a trossos. Retireu els fils de les penques d’api i el copoll i les llavors del pebrot, i talleu-los.
- Foneu la mantega en una olla i afegiu-hi l’oli i un cullerot de brou. Incorporeu-hi les verdures, tapeu-ho i coeu-ho a foc suau, 15 min, remenant-ho de tant en tant.
- Espremeu la llimona, coleu-ne el suc i incorporeu-los a les verdures, quan n’hagi passat el temps de cocció, amb el comí, el llorer i la farigola. Regueu-ho tot amb la resta de brou. Salpebreu-ho i deixeu-ho bullir amb suavitat 30 min.
- Coleu les verdures i reserveu-ne el brou.
- Feu-ne puré amb una batedora (traieu les herbes abans). Incorporeu-hi la quantitat justa de brou per assolir la textura que us agradi, i passeu-ho un moment pel foc, per donar-li temperatura. Afineu-ne el punt de sal i pebre.
- Serviu-ho en bols, amb un toc de nata i uns quants brots d’anet.