Ingredients:
Per a la massa:
300 g de farina
150 g de mantega
1 ou gros
½ culleradeta de sal
1 ou per pintar les crestes
Per al farcit:
400 g d’espinacs congelats
100 g de mató
60 g de formatge parmesà ratllat
50 g de panses (un grapat)
30 g de pinyons (un grapat)
Preparació:
- Per al farcit: posa un dit d’aigua en una olla i, quan bulli,
tira-hi els espinacs.
- Quan l’aigua torni a bullir, cola’ls i refresca’ls sota l’aixeta.
Premsa’ls bé perquè treguin tota l’aigua i talla’ls amb unes tisores
escolares o un ganivet de taula.
- En una paella gran, posa un bon raig d’oli, els pinyons i les
panses. Salta els espinacs a foc fort 2 min i reserva’ls.
- Fora del foc, afegeix-hi els formatges i una mica de sal.
Barreja-ho bé i reserva-ho.
- Per a la massa: en un bol gran, posa la farina, la sal i la
mantega freda, a daus.
- Amassa-ho fins que la mantega desaparegui i la barreja sembli
sorra.
- Afegeix-hi l’ou batut i barreja-ho fins a tenir una massa llisa i
ben integrada.
- Amb un corró una mica enfarinat, estira la massa ben fina. Talla’n
rodones amb un motlle o un got, i posa-les 5 min al
congelador.
- Al mig de la massa, posa-hi una cullerada de farcit, tanca-la amb
forma de mitja lluna i prem-ne les vores amb una forquilla perquè no
s’escapi el farcit.
- Encén el forn a 180 ºC.
- Posa les crestes sobre paper de forn, pinta-les amb ou batut i
enforna-les uns 15 min.
