BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

És temps de tomàquets!

05/d’agost/2016

A l’amanida, al pa amb tomàquet, sofregit, al forn o a la planxa… El tomàquet és un producte molt present a la dieta mediterrània i hi ha varietats per a tots els plats i els paladars. Una de les millors èpoques per gaudir-lo és l’estiu: en amanides, gaspatxos, sopes fredes… I per a cada plat, una varietat. A continuació, t’expliquem quines són les varietats que podràs trobar actualment a Bonpreu i Esclat, les coneixes totes?

  • TOMÀQUET VERD
    Tomàquet rodó o allargat amb coloració verdosa externa i polpa vermella amb llavors a l’interior. Presenta un sabor més àcid que el tomàquet madur.



 

  • TOMÀQUET DE MONTSERRAT
    És un tomàquet delicat i de baixa productivitat, força buit per dintre, amb poca polpa i de color rosa. Té forma de carbassa i un gust dolcenc i refrescant. És ideal per menjar cru, en amanides i altres plats freds, o per farcir.

 

  • TOMÀQUET VERD RIELLS
    Prové de Bigues i Riells i és perfecte per afegir a l’amanida. Aquests tomàquets són sempre collits a punt d’amanir de la tomaquera perquè tinguin tot el gust i aroma.


 

  • TOMÀQUET DE L'HORT CAN VILA
    Aquesta varietat de tomàquet només la trobaràs a Bonpreu i Esclat i destaca per les seves formes irregulars i un característic color rosat en la seva maduració. També convé destacar la gran quantitat de lòculs o cavitats que presenta i el fet de tenir repartides les llavors.

 

  • TOMÀQUET DE PENJAR
    També conegut com a tomacó, és la varietat que tradicionalment s’utilitza per untar el pa, perquè tenen una polpa molt sucosa. Els tomàquets de penjar es conserven en òptimes condicions durant molt de temps.

 

  • TOMÀQUET COR DE BOU
    Els tomàquets cor de bou destaquen per la seva forma i un gust molt saborós, així com per la seva polpa carnosa i amb molt poques llavors.
     


 

  • TOMÀQUET DE BRANCA
    Per preparar amanides, per fer al forn, per escalivar a la brasa, a la planxa... Els tomàquets de branca els podem fer servir per a tot tipus de preparacions.


 

  • CIREROLS O TOMÀQUETS CHERRY
    Els cirerols, més coneguts popularment com a tomàquets cherry, són els de mida petita que s’utilitzen molt en amanides, però també com a acompanyament i decoració de plats. A Bonpreu i Esclat, disposem de cherries tradicionals, però també de branca i tots ells són de producció ecològica, tal com t’explicàvem al post ‘Suma’t als ecològics’.

 

A més a més, et deixem aquesta deliciosa i refrescant recepta de sopa de tomàquet amb marisc per llepar-se’n els dits!

Ingredients

  • 1 kg de tomàquets madurs amb polpa
  • 100 m d’oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Suc de ½ llimona
  • Gotes de tabasco al gust
  • 1 alvocat
  • 4 gambes
  • 500 g de musclos
  • Oli de porradell (oli d’oliva verge extra i porradell)
  • Sal de cristalls

Preparació

Netegeu els tomàquets i trossegeu-los. Poseu-los en una trituradora, feu-ne puré i coleu-ho. Afegiu-hi l’oli, sal , la llimona i el tabasco i barregeu-ho fins que quedi homogeni. Reserveu-ho a la nevera just fins al moment de servir-ho. Trinxeu el porradell a petites rodanxes i barregeu-lo amb l’oli d’oliva; deixeu-ho així 3 o 4 h. Just abans de servir-ho, peleu i talleu l’alvocat a petits cubs. Passeu les gambes per la planxa senceres o pelades, tot just per marcar-les. Obriu els musclos al vapor i serviu-ho tot en un plat fondo.

 

 

 

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.