BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

Filet de porc farcit

12/de març/2021

Ingredients per a 2 persones:
1 filet de porc d’uns 600 g 
1 ceba 
1 tomàquet madur 
2 cullerades de pinyons 
4 brots de farigola 
4 brots d’alfàbrega 
100 ml de vi blanc sec 
oli d’oliva verge extra 
sal 
pebre negre 

Preparació:

  1. Torra els pinyons lleugerament en una paella sense oli, remenant-los. 
     
  2. Pela la ceba i pica-la. 

  3. Pela el tomàquet, retira'n les llavors i trosseja'l. 
     
  4. Enrosseix la ceba amb una mica en oli; afegeix-hi el tomàquet i la farigola; salpebra-ho. Deixa-ho coure uns minuts i, al final, incorpora-hi els pinyons i l’alfàbrega picada. 
     
  5. Salpebra el filet i passa'l uns 5 min per la paella a foc mitjà, per daurar-lo superficialment. Posa'l en un plat i desglaça la paella amb una mica d’aigua; reserva'n el suc obtingut. 
     
  6. Talla el filet al llarg i en horitzontal, per la meitat, com si fessis un llibret. Farceix-lo amb el preparat de verdures, lliga'l i posa'l en una safata de forn, rega'l amb una mica d’oli, el suc recuperat i el vi blanc. 
     
  7. Cou-ho al forn calent, a 180 ºC, 25-30 min, gira'l dos o tres cops.
     
  8. Tapa la safata amb paper d’alumini i deixa-ho reposar uns minuts abans de servir el filet. 

 

Més entrades de blogs

Hamburguesa vegana i bròcoli

Ingredients per a 4 persones: 4 panets d’hamburguesa amb llavors babaganuix Per...

Manual per optimitzar la potència contractada de la llum

Els catalans sempre hem tingut fama d’estalviadors, però estalviar no és una qüestió d’on...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "D'acord" o configurar-les o rebutjar el seu ús prement el botó "Configura". Més informació.