BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Guisat de sípia amb pèsols

13/de febrer/2024

Ingredients:

  • 800 g de sípies.
  • 300 g de pèsols.
  • 1 ceba picada.
  • 2 tomàquets.
  • 3 grans d'all.
  • 2-3 fulles de llorer.
  • Oli d'oliva verge extra.
  • Sal.
  • Pebre.
  • 1/2 got de vi blanc.
  • (Opcional) Brou de peix.
  • (Opcional) Pebre vermell dolç.
  • (Opcional) Pa ratllat.

Preparació:

  1. Neteja les sípies eliminant la pell externa i talla-les en trossos d'una mida adequada.
  2. En una cassola gran, escalfa oli d'oliva i salta les sípies fins que estiguin daurades.
  3. Afegeix la ceba picada a la cassola i sofregir fins que estigui transparent.
  4. Incorpora els alls picats i cuina'ls fins que desprenguin el seu aroma.
  5. Afegeix els tomàquets picats a la cassola i cuina'ls fins que es desfacin i es converteixin en una salsa. Remena-ho bé per integrar tots els ingredients.
  6. Incorpora les sípies a la cassola, barreja amb la salsa i deixa'ls que s'impregnin amb els sabors.
  7. Afegeix els pèsols i remena-ho bé.
  8. Aboca mitja copa de vi blanc a la cassola.
  9. Deixa que el vi redueixi una mica per donar als ingredients un sabor més profund.
  10. Afegeix una tassa de brou de peix o aigua a la cassola.
  11. Incorpora les fulles de llorer per donar aromes subtils al guisat.
  12. Redueix el foc, tapa la cassola i deixa que el guisat de sípia i pèsols cogui lentament fins que les sípies estiguin tendres.
  13. Prova i ajusta la sal i el pebre segons el teu gust.
  14. Si ho desitges, decora el plat amb pebre negre molt o empolvora-hi una mica de pa ratllat per sobre abans de servir.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.