BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Ja és temps de maduixes!

27/d’abril/2022

El color i gust irresistibles d’aquesta fruita l’han convertit en una de les més esperades de l’any.

Entre les moltes alegries que ens dona l’abril (els dies són més llarg, pugen les temperatures…) n’hi ha una que ens agrada especialment: arriben les maduixes en tot el seu esplendor per donar color i sabor als plats!

El Maresme és la comarca catalana més maduixera i això fa que tinguem maduixes de proximitat a l’abast per preparar tota mena de plats, tant dolços com salat.

Maneres de gaudir de les maduixes
Segur que moltes vegades has preparat algunes postres amb maduixes. Des de la manera més senzilla de menjar-se-les, tallades a trossos i amanides amb una mica de suc de taronja (i si hi poses un raig de vinagre, encara queden més bones!) fins a pastissos aromatitzats o decorats, les possibilitats són moltes.

Però, t’has plantejat mai fer servir maduixes per als plats salats? És una manera fantàstica de menjar aquesta fruita. Aquí tens cinc maneres molt fàcils de menjar maduixes:

  • Prepara una vinagreta amb oli, sal, vinagre balsàmic i un parell de maduixes. Tritura-ho bé i tindràs una vinagreta de maduixes ideal per a les teves amanides!
  • Fes una salsa per a carn i afegeix maduixes al cassó perquè es desfacin amb la resta d’ingredients.
  • Si tens ganes de fer un gaspatxo, perquè no substitueixes el cogombre per maduixes?
  • Vols fer un arròs ben original? Quan faltin un parell de minuts per acabar la cocció, afegeix-hi unes quantes maduixes tallades a trossos. Li donaran color i un gust boníssim i sorprenent!
  • Si fas un aperitiu a casa i vols sorprendre tothom, prepara unes torradetes amb formatge cremós i posa-hi a sobre maduixes laminades i una mica de pebre negre acabat de moldre.

Com les has de conservar?
Quan arribis a casa amb les teves maduixes, hi ha una sèrie de consells que pots seguir perquè es conservin de manera òptima mentre decideixes com les gaudiràs:

  • No les rentis ni els treguis la branqueta (peduncle) fins que les hagis de preparar per menjar-te-les.
  • Posa-les en un recipient sense tapa o pots reutilitzar una bossa fent-li alguns forats perquè no acumulin humitat.
  • Guarda-les al calaix de la fruita de la nevera. Si no són madures del tot, les pots deixar fora del frigorífic.
  • No les congelis si no és que en vols fer un gelat.

Ja saps, doncs, quina és la millor manera de conservar les maduixes i t’hem donat unes quantes idees, més enllà de les postres més clàssiques, perquè en treguis tot el profit, a casa. Aprofita que ara n’és temporada i omple de color i de sabor la teva cuina!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.