BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Les 3 diferències entre la data de caducitat i la de consum preferent

18/de novembre/2015

Cada català llença 35 quilos a l’any de menjar que seria aprofitable. O el que és el mateix, 112€ per persona i any. I és que quan desaprofites un aliment, malbarates els teus diners. I per això val la pena tenir clar quan has de llençar un producte que fa temps que tens oblidat al rebost i quan no. No és veritat que tots els productes s’hagin de llençar una vegada  han arribat a la data que porten impresa.

Per no llençar cap aliment en bon estat, cal respectar les indicacions sobre la conservació del producte, seguir les recomanacions d’ús i distingir i saber diferenciar entre les dues expressions que s’utilitzen: la data de caducitat i la data de consum preferent.

Consumir preferentment abans de…

  1. Indica fins a quina data l’aliment manté intactes totes les seves propietats (sabor, olor, color, textura…). És la data màxima en què el producte té la qualitat esperada.
  2. Passada la data, la qualitat del producte disminueix i perd les seves propietats, però ingerir-lo no suposa un risc per a la salut. Per tant, el podeu consumir comprovant prèviament que l'aliment i l’envàs presenten un bon aspecte, tot i que el producte pot haver començat a perdre alguna de les seves propietats de sabor, olor, textura…
  3. Trobem aquesta data en molts congelats, aliments secs com pasta i arròs, conserves, oli, xocolata, etc... són aliments que no es fan malbé si es conserven adequadament. Després d’obrir un producte amb data de consum preferent haureu de seguir rigorosament les instruccions de: "Una vegada obert consumiu-lo abans de X dies”.

Data de caducitat:

  1. És la data que apareix en aliments molt peribles i amb risc microbiològic elevat. És la data màxima a partir de la qual el producte no és adequat per al consum des del punt de vista sanitari.
  2. Un cop caducat, el producte podria causar danys per a la salut per la qual cosa no se’n recomana el consum. Podria suposar un perill immediat per a la salut del consumidor.
  3. Trobem aquesta data en aliments altament peribles com el peix fresc, la carn picada, el pollastre cru... Són aliments que tenen una vida curta i es fan malbé fàcilment. En aquests casos, és molt important seguir les condicions de conservació de l'aliment per evitar que el producte es deteriori abans.

Amb tota aquesta informació, no malbaratar ara també depèn de tu. Mirem-ho bé abans d’omplir les escombraries i buidar-nos les butxaques.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.