BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Les millors salses per a la teva graellada

26/de maig/2021

Et proposem quatre salses delicioses que seran el complement ideal per a la teva graellada!

Salsa chimichurri casolana:
▪️ 1/4 de ceba vermella
▪️ 2 o 3 branquetes de julivert fresc
▪️ 1 culleradeta de farigola seca
▪️ 1 culleradeta d’orenga seca
▪️ 2 grans d’all
▪️ 1/2 culleradeta de comí en pols
▪️ 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç
▪️ 1 xili vermell fresc (o 3 o 4 bitxos de Caiena)
▪️ 50 ml d’oli d’oliva verge extra
▪️ 50 ml de vinagre de vi blanc
▪️ sal

Salsa Pedro Ximénez:
▪️ 2 cebes tendres
▪️ 50 g de panses sultanes
▪️ 250 ml de brou de carn o de pollastre (si no en tens, pots fer servir aigua i, de manera opcional, afegir-hi 1/2 pastilla de brou concentrat
▪️ 150 ml de vi Pedro Ximénez
▪️ 1 cullerada de sucre morè
▪️ 1/2 culleradeta de farina fina de blat de moro o maizena
▪️ oli d’oliva
▪️ sal

Salsa de mostassa i mel:
▪️ 1 iogurt natural sense sucre (pot ser grec fins al 10 % de greix, ja que la mostassa i la mel són les protagonistes i el iogurt només hi aporta la textura)
▪️ 3 cullerades de mostassa a l’antiga (en gra o molta, com més t’agradi)
▪️ 3 cullerades de mel
▪️ 3 cullerades de vinagre
▪️ 1 culleradeta de sal

Salsa barbacoa casolana:
▪️ 2 cebes tendres (o 1 ceba mitjana)
▪️ 2 cullerades de sucre morè
▪️ 2 cullerades de salsa Perrins (es pot substituir per salsa Worcestershire)
▪️ 1 cullerada de pebre vermell dolç (o pebre vermell picant)
▪️ 1 cullerada de mostassa (idealment, a l’antiga, ja sigui triturada o en gra)
▪️ 2 cullerades de mel (idealment, 1 de mel comuna i 1 de mel de canya)
▪️ 2 cullerades de quètxup
▪️ 200 g de salsa de tomàquet (millor si és casolà) o tomàquet natural triturat
▪️ 1 cullerada de salsa de soja
▪️ 4 cullerades de vinagre
▪️ 1 cullerada d’oli d’oliva
▪️ 7 gotes de tabasco (opcional i en quantitat al gust; ves tastant la salsa)
▪️ pebre negre molt
▪️ sal


 

Més entrades de blogs

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "D'acord" o configurar-les o rebutjar el seu ús prement el botó "Configura". Més informació.