BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Màgia i bruixes a l’Aquelarre de Cervera

23/d’agost/2016

Ja fa 39 anys que l’Aquelarre de Cervera omple els carrers de la vila de màgia, espectacles i festa, que han crescut amb cada edició. La primera convocatòria documentada d’aquesta celebració és de l’any 1978, quan l’Assemblea de Joves del municipi va engegar la festa del Carreró de les Bruixes.

I que l’Aquelarre cerverí s’originés en aquest carrer no és pas fruit de la casualitat: segons la llegenda, és aquí on es trobaven les bruixes les nits de lluna plena per fer els seus encanteris, en ple recinte emmurallat, des del segle XIII.

Més tard, per raons d’espai i d’èxit rotund, l’Aquelarre es va estendre fins a bona part del nucli antic de la ciutat i va començar a fer seves diverses comparses protagonitzades per bruixes, diables, monstres i dracs, entre altres figures. L’expansió era obligada, ja que el carrer de les Bruixes, dins l’entramat medieval del centre de Cervera, era massa estret per acollir el públic que, any rere any, s’hi aplegava per celebrar la festa.

De fet, amb el pas dels anys, aquesta festa s’ha fet encara més gran i ha aconseguit un ressò major entre les que se celebren arreu del país. Actualment, la celebració ocupa tres dies —enguany el 26, 27 i 28 d’agost—, i compta amb una agenda d’actes ben completa, liderada pels espectacles de foc i música, per una fira d’allò més original i per les cercaviles.

Aquelarre per a tots els públics
L’Aquelarret és la cercavila infantil, que converteix els nens i nenes del municipi en protagonistes. Durant la setmana de la festa, els infants de més de 4 anys participen en tallers de bruixes, bruixots, xanques o titelles per poder desfilar per Cervera mostrant tot allò que han après i acabar amb una escumada final.

Pel que fa als espectacles amb més èxit entre el públic, en el marc de l’Aquelarre se celebren diverses activitats en què el foc és el principal protagonista, com ara el Ball de Diables, el Foqueral o diferents correfocs que tenen lloc dissabte i diumenge. La Fira del Gran Boc, per altra banda, és un acte amb identitat pròpia que té lloc al pati de la Universitat i reuneix prop d’un centenar de firaires. Es tracta d’un mercat esotèric on hi trobareu bruixes, professionals del tarot, quiromància i teràpies alternatives.

Una edició amb novetats
Amb l’objectiu de créixer any rere any, aquest 2016 l’Aquelarre arriba amb grans novetats, enfocades sobretot als espectacles musicals, que tindran lloc durant els tres dies de celebració i comptaran amb la participació de prestigioses veus del panorama musical català. Des de Bonpreu i Esclat, us animem a conèixer l'Aquelarre de primera mà i gaudir-lo al màxim.

Fotografies cedides per l'Aquelarre de Cervera.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.